Simona Ionescu / Redactor Șef

Fiica Regelui Mihai, principesa Sofia, a terminat renovarea bucătăriei. Iată rezultatul

Fiica Regelui Mihai, principesa Sofia, a terminat renovarea bucătăriei. Iată rezultatul
Cea de-a patra fiică a Regelui Mihai a fost mereu considerată fiica rebelă a familiei regale române. Ea a revenit recent în atenția publicului după ce s-a apucat să își renoveze singură bucătăria.

După o muncă susținută alături de un meșter, Sofia, prințesa rebelă a României a terminat ce și-a propus. Și arată rezultatul lumii întregi curioase de cum e traiul celei de-a opta în linia succesiunii la conducerea Casei Regale române și la tronul României, conform noului Statut al Casei Regale, care datează din 30 decembrie 2007.

Iată cum arată bucătăria proaspăt renovată a Principesei Sofia

Începând din vara anului 2018, Principesa Sofia și fiica sa, Elisabeta Maria, locuiesc permanent în România. Săptămâna trecută, a patra fiică a Regelui Mihai s-a apucat să își renoveze bucătăria. Ea și-a informat fanii de pe rețelele sociale că de 30 de ani această importantă încăpere a oricărei case nu a mai fost zugrăvită.

Pisica Principesei este foarte mulțumită de rezultat. Adoră noul blat de bucătărie

„Abia aștept noua bucătărie, gata cu mucegaiul și chestii lipicioase pe podea și pereții pe care a trebuit să-i curățăm! Nu este ușor să nu poți găti aproape o săptămână!”, a dezvăluit Principesa Sofia pe rețelele sociale. În weekend, lucrările au fost finalizate, iar Principesa Sofia a dezvăluit rezultatul în câteva fotografii în care apare și Kitty, pisicuța ei tigrată. Aceasta s-a și instalat în fereastră, pe noul blat de bucătărie, bucuroasă de noile condiții de viață.

Principesa Sofia a terminat de renovat bucătăria

În vârstă de 65 de ani (va împlini 66 în 29 octombrie), Principesa Sofia s-a născut la Atena.  Ea a studiat în Elveţia şi în Marea Britanie, apoi, în Statele Unite, a urmat cursuri de Arte Frumoase la University North Carolina, Ashevillle, şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington, DC.

Poate nu știați, dar o lungă perioadă, Principesa Sofia a lucrat şi a expus, cu succes, fotografii de artă, pe ambele maluri ale Atlanticului. După revoluția din decembrie 1989, Principesa a părăsit Statele Unite şi s-a întors la casa familiei din Elveţia, pentru a-şi ajuta tatăl, pe Regele Mihai având un rol important în consolidarea Secretariatului de la Versoix, alături de sora ei, Principesa Moștenitoare Margareta.

Principesa Sofia a fost considerată prințesa rebelă, după ce și-a sfidat tatăl și s-a măritat fără acordul lui

Prima dată când Principesa Sofia a venit în România a fost în ianuarie 1990, alături de sora sa, Margareta. Împreună au pus bazele Fundaţiei Principesa Margareta a României, pentru a susţine proiecte educative, de dezvoltare a comunității, de susținere a societăţii civile şi culturii.

Sofia, prințesa rebelă a României l-a sfidat pe Regele Mihai, tatăl său

Povestea Principesei Sofia este însă plină de detalii picante. Chiar dacă și-a ajutat și susținut tatăl mult, în 1998, Regele Mihai i-a retras titlul de Prințesă a României. Acesta se supărase pe ea că nu l-a ascultat și a trecut peste cuvântul său.  Asta, deoarece fiica sa cea mică se căsătorise, împotriva voinței tatălui său Rege cu un cetățean francez. Sofia avea atunci 31 de ani. Ba mai mult, afrontul a fost și mai mare deoarece bărbatul cu care se căsătorise, Alain Biarneix, își inventase un titlu nobiliar și un supranume, Michel de Laufenburg.

Un an mai târziu, în 1999, Sofia a născut-o pe unica sa fiică, Elisabeta-Maria. Însă căsnicia cu Alain Biarneix s-a destrămat în 2002. Abia în 2007 Regele Mihai și-a iertat însă fiica rebelă. Era anul în care Casă Regală a adoptat noul statut, astfel că Principesa Sofia, prințesa rebelă, a fost inclusă pe poziția a opta a liniei de succesiune la tronul României și a primit din nou titlul regal.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre