Simona Ionescu / Redactor Șef

Soldații israelieni primesc inele cu diamante gratis. Motivul din spate îți rupe sufletul

Soldații israelieni primesc inele cu diamante gratis. Motivul din spate îți rupe sufletul
În curând se împlinește un an de la atacul Hamas asupra Israelului, iar în tot acest timp, situația din Orientul Mijlociu a făcut nenumărate victime de ambele părți. În tot acest conflict, care pare să ia proporții pe zi ce trece, există și povești emoționante care oferă o rază de speranță. Printre acestea, una s-a remarcat în mod deosebit, căci motivul din spate îți rupe sufletul. Soldații israelieni primesc inele cu diamante gratis.

Soldații israelieni care doresc să-și ceară iubitele de soții primesc inele de logodnă cu diamante fără costuri. Este un gest plin de însemnătate făcut de un bijutier, a cărui poveste face pe oricine să lăcrimeze. Totul începe cu Adir Mesika, născut în Upper East Side și crescut în New Jersey, care s-a mutat cu familia în Israel la vârsta de 4 ani. 

Era pasionat de baschet, surf și de crearea bijuteriilor — la fel ca tatăl său, Alon, care lucra cu diamante. La începutul anului 2023, Adir l-a sunat pe tatăl său din călătoriile post-armată din America de Sud și i-a spus că dorește să continue afacerea familiei, lansând compania Flow Jewelz, inspirată de perle și ocean.

Soldații primesc inelele de la tatăl unui comandant mort 

Adir Mesika nu a apucat să-și ceară iubita de soție, Yuli, înainte de a fi ucis de Hamas pe 7 octombrie. Așa că tatăl său, bijutier, se asigură că orice soldat israelian care dorește să se căsătorească are diamantul necesar pentru a face acest lucru. Alon Mesika va oferi gratuit inele de logodnă oricărui soldat sau rezervist care dorește să pună marea întrebare.

Adir nu a mai apucat să o ceară de nevastă pe iubita sa, Yuli, căci a fost ucis anul trecut pe 7 octombrie
Foto: NY Post

Adir, în vârstă de 23 de ani, fost comandant al armatei, a luptat cu teroriștii într-un adăpost fără arme, după ce s-a adăpostit de la festivalul Nova unde au murit atunci mai mulți tineri. El a salvat viețile prietenilor săi și iubitei sale, Yuli, conform spuselor tatălui său. „Diamantele lui Adir” s-a  născut în urma morții sale tragice.

Bărbatul a dat anunț pe internet că oferă inele pentru cei îndrăgostiți

„Datorită lui Adir, acum vom construi case și vom avea mulți copii în Israel”, a spus Alon. „Așa vom câștiga”.

La aproximativ o lună după atacul terorist, familia Mesika — inclusiv soția lui Alon, Shiri și cei trei copii mai mici — a găsit un mod semnificativ și personal de a onora memoria lui Adir. 

„Am spus: «Hai să donăm un inel de logodnă cu diamant primului soldat care vrea să ceară în căsătorie și să construiască o casă»”, și-a amintit Alon, care a postat imediat pe Facebook: „Sunați-mă dacă vreți să cereți în căsătorie. Veniți și luați un inel”. 

Primul client a apărut imediat 

Telefonul lui a sunat la șase minute după postare. Rezervistul Dor Zimel a ajuns la casa familiei din Even Yehuda, în centrul țării, câteva ore mai târziu, „cu arma sa, plină de praf, după ce tocmai venise de la luptă”, și-a amintit Alon, menționând că tânărul soldat era nerăbdător să o ceară în căsătorie chiar în acea zi, la apus, pe iubita sa, Shir.

Adir, care s-a născut pe Upper East Side și a trăit în New Jersey înainte de a se muta cu familia în Israel la vârsta de 4 ani, avea de asemenea o pasiune pentru crearea bijuteriilor

„I-am dat o îmbrățișare”, a spus Alon, care l-a trimis pe tânărul romantic cu un inel „simplu și frumos”, cu diamant solitar montat în aur de 14 carate. 

„S-a dus aproape de ocean, a cerut-o și ea a spus da. S-au întors pentru l’chaim (n.r. celebrare) în acea seară”. 

Alon a început să împartă inele soldaților 

Gândindu-se că a făcut o faptă bună, Alon s-a simțit bine, dar a crezut că misiunea lui s-a încheiat. 

„Altcineva m-a sunat a doua zi”, a spus Alon, care ura să-i dea vestea soldatului că „deja am dat inelul”. 

“Adir’s Diamonds” a dăruit până acum 116 diamante
Foto: NY Post

Dar ceva s-a schimbat în Alon. „Nu am putut spune nu. Mă sunau în fiecare zi”. 

Și astfel s-a născut o nouă misiune. „Pur și simplu le-am dat inele”. 

„Diamantele lui Adir” a oferit până acum 116 inele și a fost martor la cinci nunți. Bijutierul primește acum ajutor de la prieteni ce lucrează la bursa de diamante din Statele Unite. Ei trimit pietre, iar el le montează.

A păstrat legătura cu primul „client”

Alon a păstrat legătura cu primul său „client,” Zimel, care urma să se căsătorească cu logodnica sa la începutul acestui an. 

Primul său client, Zimel, a fost ucis într-un atac al Hezbollah în nord în aprilie, cu puțin timp înainte de nuntă

„I-am spus să vină acasă, că este suficient. Mi-a spus că aceasta este ultima lui misiune”, a povestit Alon despre comandantul adjunct al companiei, în vârstă de 27 de ani.

Zimel a fost ucis într-un atac al Hezbollah în nord în aprilie, cu aproximativ o lună înainte de nuntă.

Bijutierul nu se oprește aici 

Pe măsură ce se apropie prima aniversare a morții fiului său, Alon nu are de gând să încetinească. 

„Nu mă voi opri niciodată. Voi oferi inele atâta timp cât voi putea – pentru Adir. Construim noua generație – asta facem”. Efortul său va fi prezentat chiar și într-un film intitulat „7 octombrie: Voci de Durere, Speranță și Eroism”, cu o proiecție în premieră la New York.

„Multe inele au lacrimile mele pe ele”, a încheiat bărbatul pentru NY Post. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri