Simona Ionescu / Redactor Șef

Solistului de la Coldplay a răvășit România. Toată lumea vorbește despre cine e Chris Martin

Solistului de la Coldplay a răvășit România. Toată lumea vorbește despre cine e Chris Martin
Numele trupei Colplay este, azi, pe buzele tuturor românilor, după concertul de la National Arena, care, cum știți, a avut parte și de un moment controversat. Astăzi formația mai are un concert, în aceeași locație. Lumea e curioasă dacă va urca din nou pe scenă și manelistul Babasha, invitat ieri, de solistul Chris Martin.

Asumat și talentat, Chris Martin și-a pus în portofoliu un număr de 8 premii Grammy, ultimul fiind câștigat anul acesta. Dacă despre viața sa profesională se știu multe, nu la fel stau lucrurile când vine vorba de detalii din viața privată. Solistul de la Coldplay are parte de „50 de umbre de gri” în dormitor. El se iubește cu actrița care a avut rolul principal în cele două filme controversate. E o relație cu despărțiri și împăcări, care durează de șapte ani.

Solistul Coldplay se iubește cu actrița din „50 Shdaes of Grey” (Instagram)

Chris Martin este cunoscut în special ca vocalistul și principalul compozitor al trupei britanice Coldplay, dar și pentru contribuțiile sale în industria muzicală și activismul social.

Născut pe 2 martie 1977 în Devon, Anglia, Chris Martin și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă din copilărie, cântând la pian și participând în diverse formații în timpul anilor de școală și universitate.

Trupa Coldplay s-a născut ca o distracție studențească

Povestea sa în drumul spre celebritate a început cu formarea trupei Coldplay în 1996, alături de colegii săi de la University College London. În 2000, Coldplay a lansat albumul lor de debut, „Parachutes”, care a avut un succes imediat, incluzând hituri precum „Yellow” și „Trouble”. Vocea emoțională și versurile introspective ale lui Chris Martin au ajutat la definirea stilului distinctiv al trupei, care a fost descris ca un amestec de rock alternativ, pop și influențe indie.

În anii care au urmat, succesul lui Chris Martin și al Coldplay a continuat să crească, cu albume de succes precum „A Rush of Blood to the Head” (2002), „X&Y” (2005), și „Viva la Vida or Death and All His Friends” (2008). Fiecare album a adăugat noi dimensiuni stilistice și tematice, consolidând reputația trupei ca una dintre cele mai influente din lume.

Chris Martin a pornit trupa Coldplay în facultate, cu niște colegi. Au 8 premii Grammy câștigate până acum (Instagram)

În afara muzicii, Martin s-a jucat pe sine în câteva filme și este cunoscut pentru implicarea sa în cauzele umanitare și activismul social. A fost implicat în campanii pentru combaterea sărăciei globale și a schimbărilor climatice, devenind un susținător vocal al drepturilor omului și al justiției sociale.

Solistului de la Coldplay îi plac actrițele

Chris Martin are o viață de familie destul de discretă. Artistul este celebru pentru modul în care își păstrează viața privată departe de ochii publicului. În 2003, el s-a căsătorit cu celebra actriță Gwyneth Paltrow.

Chris Martin are o relație strânsă cu fosta sa soție, actrița Gwineth Paltrow, împreună cu care are și doi copii majori deja (Instagram)

Cei doi au format un cuplu cunoscut în lumea showbiz-ului și au doi copii împreună, care sunt deja mari: o fiică, Apple (născută în 2004) și un fiu, Moses (născut în 2006). Cuplul a decis să divorțeze în 2016, însă foștii soți au rămas în relații foarte apropiate și părinți responsabili pentru copiii lor. De altfel, Chris Martin este vizibil implicat în viața copiilor săi.

Chris Martin și Dakota Johnson, la un pas de căsătorie

La un an după divorțul de Gwyneth Paltrow, au apărut primele știri în presă despre relația lui Chris Martin cu actrița Dakota Johnson. În vârstă de 34 de ani, Dakota Mayi Johnson este actriță și fotomodel american. Ea este fiica actorului Don Johnson. Marele ei succes a venit odată cu rolul principal în filmul „Cincizeci de umbre ale lui Grey” (50 Shades of Grey) care a fost lansat în 2015 și care a avut, ulterior, o continuare.

actrița Dakota Johnson,
Iubita lui Chris Martin, actrița Dakota Johnson, a devenit celebră pentru rolul din „50 Shades of Grey” (Instagram)

Relația cu actrița Dakota Johnson a fost în tot acest timp cât s-a putut de discretă. Deși au fost văzuți împreună din 2017 în diverse ocazii sau în vacanțe, dar nu și-au făcut relația foarte publică.

Se știe, de ani buni, că actrița are o relație foarte apropiată cu fosta soție a partenerului ei, dar și cu copiii lor. De altfel, din 2021, locuiesc împreună, alegând o reședință spațioasă, unde, atunci când copiii vor să vină în viziă, să aibă tot spațiul necesar.

În martie s-a aflat despre intenția de căsătorie a lui Chris cu Dakota, care sunt logodiți din toamna anului trecut.

Cuplul s-a logodit acum ceva timp și au ținut totul privat. Acum sunt deschiși și au împărtășit vestea în cercul lor de prieteni. Au fost îndrăgostiți unul de celălalt încă de la început, așa că acest pas următor era inevitabil. Nu se grăbesc să își planifice nunta, ci momentan se bucură doar de faptul că și-au luat angajamentul oficial,” a declarat o sursă pentru Mirror.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre