Simona Ionescu / Redactor Șef

Soluții naturale pentru a scăpa de mirosul neplăcut din frigider. Le găsiți în bucătărie

Soluții naturale pentru a scăpa de mirosul neplăcut din frigider. Le găsiți în bucătărie
Frigiderul trebuie să miroasă mereu a prospețime, în caz contrar, spun specialiștii alimentele ar putea afectate. Iată câteva soluții naturale de ajutor pentru gospodine,

Pentru a scăpa de mirosul neplăcut din frigider și a evita contaminarea alimentelor, aveți la dispoziție câteva soluții 100% naturale pe care le aveți la îndemână, în bucătărie.

Cafea măcinată

Boabele de cafea sunt cunoscute ca fiind unul dintre cei mai buni absorbanți de mirosuri din frigider. Puneți cafea proaspăt măcinată uniform pe o farfurie și ține-o în frigider timp de 24 de ore. Ulterior, poate fi folosită ca îngrășământ pentru plante. Puteți folosi cu încredere pliculețe folosite de ceai.

Puneți câteva pliculețe cu ceai folosite într-un castron mic și introduceți în frigider. Frunzele de ceai vor absorbi mirosurile rele și vor lăsa frigiderul cu o aromă proaspătă. Asigurați-vă că înlocuiți pungile de ceai la fiecare trei-patru zile pentru un control optim al mirosurilor.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut de ani de zile ca un remediu natural excelent pentru a scăpa de mirosul din frigider. Puneți bicarbonat de sodiu în interiorul unui recipient deschis și lăsați-l în frigider pentru 24 de ore. Puteți amesteca și bicarbonat cu câteva picături de ulei esențial și lămâie și mirosul din frigider dispare imediat. Tăiați o lămâie în bucăți de 2 cm grosime, adăugați două linguri cu bicarbonat și câteva picături de ulei esențial. Puneți în frigider și lăsați până la lase zile. Sfat: Portocala este o alternativă perfectă la lămâie.

Remedii excelente pentru a scăpa de mirosul din frigider

Fulgi de ovăz

Nu numai că este folosit ca un absorbant natural de mirosuri din frigider, dar ovăzul este util și pentru curățenia casei. Tot ce trebuie să faceți este să puneți niște ovăz nefiert într-un recipient neacoperit apoi să-l introduceți în frigider. Și extractul de vanilie vă poate fi de ajutor. Umeziți câteva dischete demachiante cu câteva picături de extract de vanilie. Puneți apoi într-un vas și introduceți în frigider. Veți fi surprinși de efect.

Oțet

Stropiși o bucată de prosop din hârtie cu puțin oțet și puneți într-un castron mic sau într-un recipient deschis. Lăsați în interiorul frigiderului timp de cel puțin 24 de ore pentru a obține efectul dorit. Asigurați-vă că înlocuiți prosopul la fiecare câteva zile sau de fiecare dată când se usucă.

Cartofii funcționează perfect ca un absorbant de mirosuri, la fel ca și fulgii de ovăz. Curățați de coajă un cartof, tăiați-l în bucăți mici și păstrați-l în frigider. Schimbați-l la fiecare câteva zile pentru un efect maxim.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre