Frigiderul ar putea fi cel mai bun loc unde să depozitați pâinea. Dar oare e potrivit să fie ținută acolo? Sfaturile specialiștilor.
Pâinea ținută în frigider poate să-și piardă gustul
Un loc precum frigiderul ar putea avea sens din punct de vedere estetic să țineți pâinea, pentru că veți avea mai mult spațiu în bucătărie. Kimberly Baker, director al echipei de programe pentru sisteme și siguranță alimentară de la Clemson University Extension Service spune dacă pâinea trebuie refrigerată sau nu.
Specialistul susține că pâinea ținută în frigider ar putea deveni mult mai puțin gustoasă, deoarece temperaturile scăzute din frigider vor face ca amidonul din pâine să se recristalizeze și să piardă din umiditate.
„Nimeni nu vrea un sandviș cu o pâine cu gust vechi”
„Pierderea umidității va face ca pâinea să devină uscată, dură și va da pâinii o aromă de vechi. Nimeni nu vrea un sandviș făcut cu o pâine cu gust vechi”, spune Baker. specialistul susține că a ține pâinea în cutiile speciale nu este o idee atât de rea. Mai ales că pâinea e bine să stea la temperatura camerei.
„Pâinea preparată în comerț poate fi folosită în termen de la cinci până la șapte zile”
„Pâinea de casă depozitată la temperatura camerei va avea cea mai bună calitate dacă este folosită în termen de trei până la cinci zile. Pâinea preparată în comerț poate fi folosită în termen de cinci până la șapte zile. Dacă pâinea nu este folosită în aceste intervale de timp, atunci înghețarea pâinii va ajuta la păstrarea calității și siguranței prin prevenirea creșterii mucegaiului”, e de părere specialistul.
Congelați pâinea dacă vreți să dureze mai mult
Pe scurt, depozitați pâinea la temperatura camerei într-un loc răcoros, întunecat și uscat, cum ar fi o cămară, o cutie de pâine sau un dulap, dacă intenționați să o consumați rapid. Și congelați-o dacă doriți să dureze mai mult timp. Pâinea depozitată la temperatura camerei trebuie să fie în ambalajul original sau învelită bine în folie de plastic.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook