Simona Ionescu / Redactor Șef

Un celebru politician a dezvăluit secretul celor mai bune sarmale oltenești. Știe să facă și pâine de casă

Un celebru politician a dezvăluit secretul celor mai bune sarmale oltenești. Știe să facă și pâine de casă
Nu există Crăciun fără miros de sarmale și cozonac în casă. Ce spuneți dacă anul acesta ați încerca și gustul celor oltenești? Iată secretul de la un politician al României.

Politicianul Nicolae Ciucă, președintele PNL, a vorbit despre cât de minunate sunt sarmalele oltenești și v-a dat și secretul pe care nu-l știe nimeni pentru a ieși așa cum doar bunicile reușeau să le pregătească.

„În fiecare an am fost cu familia”

Nicolae Ciucă a mărturisit că an de an, sărbătorile le petrece cu familia. Acum, bucuria e cu atât mai mare, pentru că au venit pe lume două nepoțele. ”Sunt cu familia, în fiecare an am fost cu familia, mai ales acum avem o familie largită, avem două nepoţele, trebuie să ne bucurăm de puţinul timp pe care îl avem liber în această perioadă şi nu cred că există o sursă de energie pentru un om de vârsta noastră, decât atunci când eşti în preajmă şi faci micile plăceri ale copiilor”, a mărturisit Ciucă într-un interviu la DcNews.

Nicolae Ciucă a dezvăluit secreta sarmalelor oltenesti

Cum se pregătesc sarmalele oltenești

Nicolae Ciucă a povestit și care este rețeta de sarmale oltenești pe care o pregătește pentru Crăciun. „Ştiu să fac sarmale olteneşti. În Oltenia, în afară de varză, când se împachetează carnea, mai există nişte ardei roşii – oltenii le spun „raci”, pentru că sunt roşii. Se usucă la streaşina casei după ce se culeg, se pun pe sir şi se usucă şi se păstrează acolo pentru sarmale.

Se opăresc în apă, li se scot seminţele şi se umplu cu amestecul de carne pentru sarmale şi se pun printre sarmale. Sunt uşor picanţi şi dau şi un gust aparte la sarmale. Aşa se fac sarmalele în Oltenia. Îmi plac foarte mult”, a povestit Nicolae Ciucă.

Face și pâine de casă

Nu în ultimul rând, Nicolae Ciucă a mărturisit că face pâine de casă, însă nu se pricepe la cozonaci. ”Pâine ştiu. Îm place să frământ aluatul. Este ca atunci când primeşti o problemă şi trebuie să începi să o frămânţi – o întorci pe toate părţile, o răsuceşti, o amesteci încă o dată, sau de două ori, sau de trei ori ca, până la urmă, să iasă o pâine bună sau o soluţie bună. Îmi place chestiunea asta”, s-a destăinuit politicianul.

Sursă foto: retete culinare

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre