Simona Ionescu / Redactor Șef

Sondaj alegeri. Marcel Ciolacu a avut dreptate: „Firea îl va bate pe Nicuşor Dan de o să-i sune apa-n cap” 

Sondaj alegeri. Marcel Ciolacu a avut dreptate: „Firea îl va bate pe Nicuşor Dan de o să-i sune apa-n cap” 
Surpriză și nu prea. PNL a comandat un sondaj de opinie cu privire la perspectiva alegerilor locale și parlamentare. Cel puțin pentru candidatul la Primăria Capitalei nu a existat nicio surpriză față de noiembrie 2022.
PNL își calculează șansele și candidații. Datele arată că ministrul PSD, Gabriela Firea, e favorită, iar cel mai bine clasat liberal e Rareș Bogdan, se arată în sondajul comandat de PNL și dat publicității de Digi24. Sondajul prezentat este unul de uz intern, la comanda PNL, realizat de The Center. Au răspuns 3.000 de subiecti, cu o marjă de eroare de 2%.

Sondaj PNL pentru preferința partidelor:

PSD-26%,

PNL-20%,

USR-11%,

AUR-10%.

Deci, dacă ar fi organizate alegeri acum, PSD ar avea 26% șanse la victorie, PNL cu 6 procente mai puțin, USR ar fi la 11%, iar AUR la 10%, în timp ce partide precum PMP, SOS, REPER ar ieși cu 1%. Totodată, 19% din cei întrebați au răspuns că nu ar vota.

Nicuşor Dan pierde Primăria Capitalei în 2024

Conform sondajului, Nicușor Dan nu mai este în topul preferințelor pentru alegerile locale din 2024. Astfel, 60% dintre cetățenii care locuiesc în București spun că nu le place cum arată, în timp ce 29% se declara mulțumiți de imaginea orașului condus de Nicușor Dan.

Gabriela Firea este marea favorită pentru un nou mandat la şefia PMB, în timp ce cel mai bine clasat liberal este Rareș Bogdan.

Gabriela Firea are o intenţie de vot de 36%,

Rareș Bogdan cu 18%,

George Simion cu 11%,

Vlad Voiculescu cu 10%,

Nicuşor Dan, cu 8%.

Analiza pe candidații fiecărui partid arată că Rareș Bogdan e cel mai dorit din PNL, cu 29% din voturi, urmat de alt prim-vicepreședinte, Dan Motreanu, cu 15%, şi de ministrul Digitalizării, Sebastina Burduja, 13%.

Pentru PSD, Gabriela Firea este preferată cu 70%, șeful PSD Marcel Ciolacu ar lua 15%, iar primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, 5%.

Așadar, prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea se află pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Primăria Capitalei, la distanță de peste 10 procente de ceilalți posibili candidați.

Marcel Ciolacu a avut dreptate: „Firea îl va bate pe Nicuşor Dan de o să-i sune apa-n cap”

Gabriela Firea îl spulbera pe Nicuşor Dan și în sondajul comandat de liberali în noiembrie 2022. PNL are lideri cu potenţial, dar nu sunt din capitală, deci prea puţin cunoscuţi la nivel de Bucureşti. Acest lucru a fost măsurat anul trecut. Ilie Bolojan a fost cotat cu 22% intenţie de vot, la egalitate cu primarul sectorului 6 al Capitalei, liberalul Ciprian Ciucu, preşedintele organizaţiei PNL București. Liberalul Rareș Bogdan nu a fost măsurat la acel moment.

În același sondaj din noiembrie 2022, Nicuşor Dan, actualul primar al Capitalei, era cotat cu 17% , iar liderul USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, cu 11%.

Pe primul loc în sondajul comandat de PNL București se afla fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, cu 34% intenţie de vot. Prim-vicepreședintele PSD și ministrul familiei anunțase că va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei în 2024.

Confirmarea a venit şi de la liderul PSD, Marcel Ciolacu, care a declarat pe 9 septembrie 2022,  că „prietena mea” Gabriela Firea „îl va bate pe Nicuşor Dan de o să-i sune apa-n cap” la alegerile pentru PMB.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre