Madeleine McCann a dispărut dintr-un apartament de vacanță din Praia da Luz, în Portugalia, în mai 2007, când avea doar trei ani. Aseară, în satul natal, a avut loc o slujbă de comemorare, la 16 ani de la desperația fetei. Și a fost pentru prima dată când sora fetiței dispărute a fost văzută. Ea avea doar trei ani atunci când sora ei a plecat.
Amelie a aprins la rândul ei o lumânare pentru sora sa dispărută, Maddie și pentru alți copii dispăruți la memorialul de război din satul natal, unde fotografiile surorii sale împodobeau balustrada neagră și unde un felinar al speranței încă luminează non-stop pentru ea. „Este frumos că toată lumea este aici împreună, dar este o ocazie tristă”, a declarat Amelie, sora fetiței dispărute.
Amelie, însoțită de prietena ei Georgina, s-a alăturat la repetarea unor mantre citite de persoane individuale din mulțimea de 70 de persoane, printre care „Niciodată să nu renunțați, niciodată”, „nu lăsați nicio piatră neîntoarsă”, „nu uitați de mine” și „încă lipsesc, încă îmi lipsește”, arată Daily Mail.
Pedofilul german suspectat nu poate fi condamnat
Părinții fetei dispărute, Kate și Gerry, se agață de o licărire de speranță că Maddie, care ar avea acum 19 ani, aproape 20, ar putea fi încă în viață. Priveghiul a avut loc la două săptămâni după ce un tribunal german a declarat că a decis să nu judece un caz de infracțiuni sexuale împotriva unui bărbat care este suspect în cazul dispariției lui Madeleine.
Poliția germană este convinsă că Maddie este moartă și a avut intenția de a-l acuza pe principalul suspect, Christian Brueckner, de răpirea ei și de uciderea ei, în lipsa cadavrului. Dar s-a aflat recent că pedofilul condamnat nu va fi judecat niciodată în cazul Maddie și nici în cazul unor presupuse infracțiuni sexuale fără legătură cu aceasta, din cauza unui aspect tehnic juridic legat de jurisdicția instanțelor străine.
Brueckner, în vârstă de 45 de ani, își ispășește în prezent pedeapsa într-o închisoare germană pentru violul unei turiste americane în aceeași stațiune portugheză Praia da Luz din care a dispărut Maddie în mai 2007. El a negat cu vehemență orice implicare în răpirea acesteia. Niciun suspect nu a fost acuzat vreodată în legătură cu cel mai mediatizat mister al dispariției unui copil din lume.
Poliția britanică a cheltuit 13 milioane de lire în căutarea lui Maddie
Maddie a fost răpită cu doar nouă zile înainte de a împlini patru ani dintr-un apartament de vacanță din populara destinație Algarve, în timp ce dormea singură cu frații ei gemeni mai mici. În acel moment, părinții ei, un cardiolog și un medic de familie, luau masa cu niște prieteni într-un restaurant de tapas din apropiere. Gerry și Kate, ambii în vârstă de 45 de ani, au declarat anterior: „Nu vom renunța niciodată la speranța de a o găsi pe Madeleine în viață, dar oricare ar fi rezultatul, trebuie să știm, deoarece trebuie să ne găsim liniștea”.
De atunci căutările nu s-au mai oprit. Poliția britanică a cerut recent Ministerului de Interne mai mulți bani pentru a continua ancheta, cu numele de cod Operațiunea Grange, care a costat contribuabilii 13 milioane de lire sterline până în prezent. Solicitarea lor urmează să fie aprobată de o comisie de subvenții speciale.
O poloneză plictisită a pretins că ar fi fata dispărută
Recent, poloneza Julie Wendell a adus și mai multă suferință părinților lui Maddie, afirmând în postări online la nivel mondial că este copilul dispărut. În ciuda testelor ADN negative și a negărilor din partea propriei familii, cu un an diferență de vârstă, ea a continuat, în mod bizar, să insiste că este Madeleine.
Kate și Gerry au postat un mesaj pe site-ul oficial Find Maddie, în care spun că fiica lor este „încă foarte dorită” și că se „așteaptă un progres” în căutarea ei de către poliție. Ei au scris: „Astăzi se împlinesc 16 ani de la răpirea lui Madeleine. Încă dispărută… încă foarte mult dor. Este greu să găsim cuvintele care să exprime ceea ce simțim. Poezia de mai jos, scrisă de Clare Pollard, rezonează puternic cu noi.
Contradicția
Absența se contrazice pe ea însăși:
lipsa evocă ceea ce ne lipsește.
Tu nu ești aici, eu nu sunt eu însumi,
dar totuși vorbesc cu tine așa.
Ești în mulțime, în știri, în priviri…
Te fac să fii acolo când nu ești acolo.
Îți urmăresc pașii, îți cartografiez chipul,
Îți spun numele, te văd în aer.
Ești tot ce știu și atât de necunoscut.
Nu pot să te țin în brațe, și totuși o fac:
Te rog, lasă-mă să te țin în capul meu.
și acolo unde ești acum, ține-mă și pe mine.
Cum poți fi atât de aproape și atât de departe?
Tu nu ești aici. Dar aici ești.
Ancheta poliției continuă și așteptăm o descoperire. Mulțumim tuturor pentru sprijinul vostru – ne ajută foarte mult”.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook