Oamenii de știință se străduiesc să găsească un leac pentru COVID-19. NU se poate face prea repede pentru că trebuie testat, retestat, mai întâi pe animale, apoi pe oameni voluntari, pe grupe de vârstă, cu diverse boli. Iată că oamenii de știință de la Universitatea Washington din St. Luis, SUA, au anunțat primele rezultate positive pe șoriceii de laborator.
Șoriceii de laborator s-au vindecat de COVID-19
Toată planeta așteaptă un tratament, un vaccin, orice, împotriva COVID-19, virusul ticălos care a ucis până acum peste 852.000 de oameni și a îmbolnăvit aproape 26 de milioane de persoane.
Oamenii de știință de la Universitatea Wshington din St. Luis, SUA, au anunțat primele rezultate pozitive pe șoriceii de laborator.
Vaccinul în cauză se administrează pe cale respiratorie (intranazal), într-o singură doză. Deși rezultatele nu au fost confirmate decât de şoareci de laborator, echipa din spatele serului anti-COVID este încrezătoare că vom vedea aceleași efecte la pacienți umani.
Administrarea intranazală a prevenit complet infecțiile în întregul tract respirator al șoarecilor. Pentru pacienți umani, asta s-ar traduce în prevenirea transmisiei virusului și împiedicarea apariției de noi cazuri.
Vaccinul anti-COVID-19 nu a fost testat pe oameni
Pentru moment, vaccinul nu a fost testat pe oameni și nu ar trebui considerat eficient sau sigur pentru uz uman. Dacă va trece toate fazele de testare, acest tratament preventiv ar putea ajuta la controlul pandemiei într-un mod sigur, ieftin și ușor de administrat.
Odată ce eficacitatea vaccinului va fi confirmată la pacienți umani, acesta va putea fi produs și distribuit la scară mare, la un preț redus. O nouă abordare pentru vaccinurile contra COVID-19 “Suntem foarte bucuroși să vedem un răspuns imunitar atât de puternic în celulele care căptușesc nasul și tractul respirator superior și o protecție profundă contra infecției cu coronavirus”, a declarat Michael Diamond, coautor al lucrării, scrie infectiousdiseases.wustl.edu.
Vaccinul a fost creat prin introducerea proteinelor spike de pe membrana coronavirusului – acesta este mecanismul biochimic care îi permite să ne infecteze celulele – într-un adenovirus, tipul de patogen responsabil pentru răceală. Acest virus a fost modificat pentru a îi reduce capacitatea de infectare, devenind aproape complet inofensiv.
Ideea este că acest adenovirus va da sistemului imun șansa să interacționeze cu proteina spike a coronavirusului într-un cadru sigur, ceea ce va duce la producerea de anticorpi. Alte două mutații au fost induse acestui virus pentru a menține proteina spike stabilă în timp.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook