Cu doi ani în urmă, instanțele din România au emis o sentință pe numele lui Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, care ar fi trebuit să facă zece ani de închisoare. Nu doar că nu a fost extrădat din Grecia, dar a câștigat și un proces cu statul român.
Oprescu va primi o pensie de 3000 de euro
Avocații lui Sorin Oprescu au dat în judecată statul român pentru ca fostul primar al Capitalei să obțină o pensie specială, potrivit legii din iulie anul trecut. Ca urmare a faptului că a fost senator din 2000 până în 2008. Luna aceasta a venit și răspunsul judecătorilor: Oprescu a câștigat!
În consecință, acesta urmează să încaseze o pensie specială de 3000 de euro. La care se vor adăuga alți 500 de euro, ca urmare a deciziei recente. Această hotărâre are la bază decizia Curții Constituționale a României, care a considerat ca neconstituțională eliminarea pensiei speciale. În consecință, toți cei care au ajuns în instanță, ulterior deciziei CCR, au dreptul să intre în posesia drepturilor care li se cuvin.
„Nu am fugit, îmi făceam visul de o viață întreagă”
Cu doi ani în urmă, când autoritățile îl căutau pe Oprescu, acesta se afla în Grecia și a mărturisit că nu a fugit, doar „îmi făceam visul de o viață întreagă”. „(…) că atunci când o să ies la pensie o să pot să-mi petrec liniștit zilele pe care le mai am, câte Dumnezeu or fi ele, dar în liniște şi într-o sănătate aparentă, că toţi ne aflăm într-o stare de sănătate aparentă.
„Îmi definitivam formele de rezidență începute în urmă cu 6 luni”
Eram acasă în apartamentul pe care l-am închiriat. Îmi definitivam formele de rezidență începute în urmă cu 6 luni. M-au găsit acasă. Nu m-am ascuns, nu am fugit. Cum să fug? Pentru ce, când tot procesul a fost o mascaradă? Am trăit cu speranța că poate într-adevăr se dorește să se afle adevărul.”, declara în 2022, Sorin Oprescu. Medicul a ieșit din arestul grecilor după ce a plătit o cauțiune de 5000 de euro și nu a fost extrădat nici până în acest moment.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook