Simona Ionescu / Redactor Șef

Soția lui Joe Biden face un „Crăciun păgân” la Casa Albă. America fierbe

Soția lui Joe Biden face un „Crăciun păgân” la Casa Albă. America fierbe
Momentul pregătirii Casei Albe pentru Crăciun este unul cu totul special pentru americani. Aceștia așteaptă cu sufletul la gură, plin de interes, să vadă ce decorațiuni alege prima doamnă. Pentru că, conform tradiției, aceasta e cea care se ocupă de împodobirea Casei Albe și a marelui brad de Crăciun.

Se pare însă că Primul Crăciun la Casa Albă pentru familia Biden nu are efectul scontat, din contra, prima doamnă și-a dat cu stângu-n dreptul.  Decorațiunile de sărbători p care le-a ales Jill Biden penru Casa Albă au atras critici majore pe social media. În brad sunt porumbei albi cu un mesaj în cioc. Americanii sunt de-a dreptul nemulțumiți de urâțenia bradului împodobit de aceasta. „Această porcărie fără gust pe care nici un magazin de 1 dolar nu ar expune-o”, e unul din comentariile acide care însoțesc imaginile cu bradul de Crăciun pregătit de doamna Biden. Restul, în mare majoritate, au scris pe formuri că acest brad reprezintă starea mintală a celor doi soți, Jill și Joe Biden.

Un utilizator supărat a întrebat: „Unde este culoarea?”, un altul spunând că este pur și simplu „urât”. Evident, nu au întârziat nici reacțiile care amintesc de strălucirea și bunul gust cu care știa să împodobească bradul de Crăciun fosta primă doamnă, Melania Trump.

„Melania a supravegheat şi s-a implicat în decorarea bradului Crăciun de la Casa Albă. Poate că nu a fost sarcina ei preferată, dar a fost cu gust și drăguț. Criticii au făcut tot posibilul să o atace atunci, dar acum vedem această porcărie fără gust”, a comentat un american nemulțumit.

Prima doamnă Biden a dat chix cu bradul de Crăciun

Actuala primă doamnă a Americii a postat pe Twitter o fotografie cu bradul înalt de 18 picioare din Camera Albastră. A făcut-o cu puțin timp înainte de a dezvălui oficial decorațiunile. Oamenii s-au pus pe criticat imediat. Unul a cerut să îi adauge decorațiuni roșii, în spiritul Crăciunului, pentru a salva, cât de cât, dezastrul estetic.

Bradul „conceput” de soții Biden e plictisitor, păgân, urât și care ucide spiritul Crăciunului, spun americanii.

Alții au fost și mai duri în criticile lor. „Bradul de Crăciun, păgân şi urât”, a scris un american pe Twitter.

Bradul, care a ajuns la Casa Albă săptămâna trecută din Jefferson, Carolina de Nord, este puternic luminat cu lumini albe. Acesta este decorat cu ornamente aurii și argintii. În plus, bradul de Crăciun este împodobit cu porumbei albi, listând toate statele și teritoriile SUA în ordine alfabetică, scrie nypost.

Tradiția bradului de Crăciun la Casa Albă

„Mi-e dor de decorațiunile normale de Crăciun”, a scris cineva pe Twitter, împărtășind o fotografie cu Kennedy și prima doamnă Jacqueline stând în fața unui brad imens, împodobit tradițional cu bastoane de bomboane, ornamente și lumânări.

Împodobirea pomului de Crăciun de la Casa Albă datează de la jumătatea anilor 1850, când preşedintele Franklin Pierce a adus pentru prima dată un brad în incinta reşedinţei prezidenţiale.

Prima Doamnă Caroline Harrison a ajutat la decorarea pomului, punând astfel bazele tradiţiei implicării primelor doamne. Kennedy a continuat tradiția care, astfel, e păstrată până în ziua de azi. Soţiile preşedinţilor se ocupă de bradul de la Casa Albă. Ele trebuie să imagineze o temă unitară a decoraţiunilor din fiecare an. Aceasta e inspirată de obicei din istoria SUA, din estetici la modă sau din teme geopolitice de actualitate. În 1929 s-a impus noţiunea de „pom de Crăciun oficial” al Casei Albe.

Sursa foto: Twitter

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre