Simona Ionescu / Redactor Șef

Starul american R&B R. Kelly condamnat pentru fapte oribile. Urmează pedeapsa

Starul american R&B R. Kelly condamnat pentru fapte oribile. Urmează pedeapsa
Aproape trei decenii a violat și a abuzat femei. Tinere, chiar și fetițe. Unele dintre victime au fost răpite. Dar până acum nu i s-a putut dovedi vinovăția. Cine să le creadă pe bietele amărâte când agresorul lor e unul din cele mai mari staruri ale scenei?!

Până la urmă adevărul a fost dovedit: starul american R&B R. Kelly, condamnat pentru fapte oribile. El viola fetițe și femei. El conducea, de fapt o rețea de exploatare a acestora. Cam ca și Jeffrey Epstein.

Kelly, cunoscut la nivel internaţional îndeosebi pentru hitul său „I Believe I Can Fly”, a fost găsit vinovat, luni, de un tribunal din New York, de faptul că a condus, timp de mai mulţi ani, un sistem de exploatare sexuală a persoanelor tinere, inclusiv minore. Procesul lui e considerat unul de referinţă din era #Metoo, în comunitatea afro-americană, informează AFP.

Nouă femei şi doi bărbaţi au declarat la bară că R. Kelly i-a abuzat sexual. Victimele au descris violuri, consumul forţat de droguri, situaţii de privare de libertate şi infracţiuni de pornografie infantilă.

R. Kelly viola fetițe și femei

Pe numele său complet Robert Sylvester Kelly, artistul în vârstă de 54 de ani, a fost de asemenea găsit vinovat de juriul tribunalului federal din Brooklyn pentru o serie de infracţiuni sexuale, inclusiv de trafic sexual.

El a fost judecat inclusiv pentru fapte de extorcare, exploatare sexuală a persoanelor minore, răpire, corupţie şi supunere la muncă forţată, comise într-o perioadă cuprinsă între 1994 şi 2018.

Fieri, când și-a aflat sentința, fostul star afro-american al muzicii R&B, nu a manifestat nicio emoţie vizibilă, a relatat presa străină. Unul dintre avocaţii săi, Deveraux Cannick, a declarat presei că atât el cât şi clientul său sunt „dezamăgiţi de verdict”, dat de un juriu format din cinci femei şi şapte bărbaţi şi că au în vedere formularea unui apel.

Condamnarea va fi pronunțată anul viitor

Aşa cum se întâmplă foarte des în procedurile penale din Statele Unite, condamnarea la o pedeapsă cu închisoarea va fi pronunţată mai târziu. În acest caz data a fost stabilită pe 4 mai 2022. Artistul, care e arestat preventiv, riscă închisoarea pe viaţă.

Kelly este acuzat că a comis aceste infracţiuni profitând de notorietatea sa. El a negat acuzaţiile aduse şi a pledat nevinovat. Artistul a pus la punct un sistem pentru a atrage femei foarte tinere şi a le agresa sexual, cu complicitatea celor din anturajul său, ca într-o grupare mafiotă, după cum a descris acuzarea.

Multe dintre victime au relatat că s-au întâlnit cu vedeta în timpul concertelor. De la anturajul lui au primit datele sale de contact cu promisiunea că el le-ar putea ajuta în cariera lor muzicală. În schimb, victimele au fost forţate să întreţină raporturi sexuale cu artistul şi au fost ţinute în acest sistem, la dispoziția lui, prin „măsuri coercitive”.

Stagiara de la radio, drogată şi violată

Un număr de șase femei sunt în centrul cazului. Printre ele, Sonja, o stagiară la un post de radio local. Aceasta ajuns în Chicago, la studioul unde înregistra R. Kelly,  crezând că artistul îi va acorda un interviu. Acolo a fost sechestrată de acoliții lui Kelly. Tânăra a povestit că a fost ţinută captivă zile în șir de anturajul lui într-o încăpere fără ferestre, înainte de a primi mâncare, băutură şi de a fi drogată. Ea a declarat că s-a trezit fără lenjerie intimă şi l-a văzut pe R. Kelly punându-şi pantalonii.

Pe o altă femeie R. Kelly a forţat-o să facă avort după ce a rămas însărcinată cu el în timp ce era minoră. Patru femei au declarat că artistul le-a transmis herpes, fără să le spună că suferă de această boală. R. Kelly este acuzat de asemenea de agresiuni sexuale în mai multe state, inclusiv în Illinois şi Minnesota.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre