Simona Ionescu / Redactor Șef

Ștefan Bănică, amintiri despre prima chitară și siropul de zmeură „de la tonete”

Ștefan Bănică, amintiri despre prima chitară și siropul de zmeură „de la tonete”
E idolul românilor, iar sălile de spectacole sunt pline ochi în momentul în care apare Ștefan Bănică. Actorul și cântărețul și-a amintit despre prima chitară.

Ștefan Bănică i-a călcat pe urme celebrului său tată, care, din Ceruri, e mândru de un asemenea băiat. Vedeta și-a încântat fanii cu o poveste emoționantă: cât efort a depus să-și achiziționeze prima chitară.

Ștefan și-a ales drept pușculiță o sticlă de lapte

„Strângeam monede într-o sticlă de lapte. M-am dus cu sticla la magazinul Muzica, a numărat doamna o oră la monede. Am ajuns acasă, țineam chitara în brațe și mă gândeam dacă măcar zece inși din fața blocului m-ar asculta, cum ar fi. Sau 100 de inși într-o sală de spectacol și am visat frumos și am crezut în visul meu. Restul e istorie..”, a mărturisit Ștefan Bănică

Bucătarul Bănică și cea mai bună omletă

Ștefan Bănică, amintiri despre siropul de zmeură al copilăriei

Ștefan Bănică este recunoscut pentru grija pe care o are pentru imaginea sa. La bucătărie însă e restant, însă susține că face o omletă bună, atâta timp cât copiii săi o adoră.

„Atât fac. Omletă cu ceapă verde, cu mai multe ingrediente, până la urmă toată lumea e mulțumită. Altceva, nu mă bag, nu mă amestec. Relația mea cu mâncare, în schimb e bună. Nu-mi place să mănânc doar de dragul de e epata, încerc tot felul de lucruri.

Și cea mai frumoasă amintire este Delta Dunării. Aveam concert la Tulcea și am fost la Mila 23. Și ce am mâncat acolo, am rămas încântat, deși nu sunt un împătimit al peștelui”, a mărturisit Bănică, invitat în emisiunea online „La cină”.

Gustul copilăriei: musacaua de cartofi, căpșunile și siropul de zmeură

Ștefan și-a amintit și de mâncarea pe care nu o poate uita, e vorba de o super musaca pe care o pregătea bunica sau sora bunicii.

„Musacaua de cartofi cu carne tocată… căpșunile, aveam căpșuni în curte… exista un sirop ceva vai de mămica lui, dacă mă gândesc acum, care era la tonete și mi se părea extraordinar,a mai ales după ce jucam fotbal.

Sifonul mă atrăgea mai puțin, mai ales că după aceea am fost trimis să cumpăr sifoane…”, a spus artistul zâmbind.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre