Simona Ionescu / Redactor Șef

Știrea zilei. Șeful Guvernului a ordonat miniștrilor ce au de făcut cu tăierea salariilor

Știrea zilei. Șeful Guvernului a ordonat miniștrilor ce au de făcut cu tăierea salariilor
Cu puțin timp în urmă, Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, vorbea despre posibilitatea ca Guvernul să umble la salariile românilor sau să reducă numărul angajaților.

PSD, prin ministrul Muncii Marius Budăi, declara ieri după-amiază că nu va susține niciodată tăierea salariilor în această perioadă de austeritate.

Prezent luni seară la o întâlnire cu reprezentanții PNL Timiș, premierul Nicolae Ciucă a luat atitudine și i-a cerut ministrului Finanțelor Publice să nu umble la salariile angajaților de la stat pentru a face economie la buget. Acesta afirmă că voința, viziunea și caracterul sunt marile probleme din instituțiile publice, nu banii.

Drept urmare, trebuie să se găsească soluții pentru deficitul bugetar care se ridică la suma de 20 de miliarde. „Principalul deficit, în instituții nu este cel bugetar, ci cel de voință, viziune și caracter. I-am cerut ministrului de Finanțe să nu taie niciun leu de la salarii și de la investiții”, le-a spus Nicolae Ciucă liberalilor din Timiș.

Vor fi aleși miniștrii competenți

Pe de altă parte, Nicolae Ciucă a spus că nu e dispus să stea într-o coaliție unde viziunea de guvernare nu e pusă în aplicare și susține că viitorii miniștrii vor fi aleși în funcție de competență și experiență profesională.  „Pragmatic vorbind, actuala Coaliție reprezintă singura formulă prin care putem guverna eficient România.

Dacă PNL va fi pus în situația de a nu-și putea pune în aplicare viziunea de guvernare, prezența noastră în actuala formulă ar putea fi revizuită. (…) Vom stabili garnitura membrilor în viitorul Guvern în funcție de competențe și de experiența profesională (…) La fel cum Banatul este fruntea, tot așa PNL trebuie să fie partidul care se află în prima linie a schimbărilor în bine a României și a județului”, a spus premierul.

„Asta înseamnă să fii în serviciul public”

Nu în ultimul rând, Nicolae Ciucă le-a amintit miniștrilor că trebuie să lucreze în interesul românilor. „Noi muncim de dimineață până noaptea cu mintea limpede ca să îi servim pe români, nu alte partide. Asta înseamnă să fii în serviciul public. Nu facem politică sau politici publice la restaurant”, a precizat Nicolae Ciucă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre