Simona Ionescu / Redactor Șef

Submarinul dispărut în Indonezia, săptămâna trecută, a fost găsit. Tragedie la bord

Submarinul dispărut în Indonezia, săptămâna trecută, a fost găsit. Tragedie la bord
Un submarin dispărut în Indonezia cu 53 de membri ai echipajului la bord a fost găsit frânt în trei părți pe coasta insulei Bali.

Armata Indoneziei a anunțat, de asemenea, oficial că toți cei 53 de membri ai echipajului sunt morți. Anunțul sumbru vine la o zi după ce Indonezia a declarat că submarinul, care a dispărut săptămâna trecută, a fost considerat scufundat.

„A fost frânt în trei bucăți”

Oficialii au mai spus că aprovizionarea cu oxigen a KRI Nanggala 402 s-ar fi epuizat sâmbătă devreme, la trei zile după ce nava a dispărut de pe insula stațiunii Bali.

„A fost frânt în trei bucăți”, a spus Yudo Margono, șeful Statului Major al Marinei.

Au fost recuperate și mai multe părți din submarinul pierdut, inclusiv o ancoră și costume de siguranță fluorescente portocalii pentru situații de urgență, conform informațiilor oferite de autorități.

Descoperirea vine la o zi după ce marina a confirmat pentru prima dată recuperarea fragmentelor din submarin și a declarat că s-a scufundat, punând efectiv capăt oricărei șanse de a găsi supraviețuitori.

Ce s-a recuperat din submarin

Printre articolele anterioare recuperate au fost o bucată din sistemul torpilei și o sticlă de grăsime folosită pentru a lubrifia periscopii.

De asemenea, au găsit un covor de rugăciune folosit în mod obișnuit în Indonezia, cea mai populată națiune cu majoritate musulmană din lume.

Navele de război, avioanele și sute de militari au condus o căutare frenetică a submarinului de când a dispărut săptămâna aceasta în timpul exercițiilor de antrenament, în speranța unei salvări miraculoase înainte de epuizarea rezervelor sale cunoscute de oxigen.

Nu există nicio șansă să găsească vreun membru din echipaj în viață

Însă duminică, șeful militar indonezian, Hadi Tjahjanto, a declarat că nu există nicio șansă să găsească vreun echipaj în viață.

„Cu o tristețe profundă, pot spune că toți cei 53 de personal de la bord au trecut. Am primit imagini subacvatice care sunt confirmate ca părți ale submarinului, inclusiv cârma verticală din spate, ancorele, corpul exterior de presiune, cârma de scufundare în relief și alte părți ale navei.

Cu aceste dovezi autentice, putem declara că KRI Nanggala 402 s-a scufundat și toți membrii echipajului sunt morți.”, a spus Hadi Tjahjanto.

Marina a declarat anterior că crede că submarinul s-a scufundat la o adâncime de 2.000-2.300 ft, mult mai adânc decât adâncimea de prăbușire de 655 ft, moment în care presiunea apei ar fi mai mare decât ar putea rezista corpul.

Un robot subacvatic echipat cu camere și desfășurat de nava singapureană MV Swift Rescue a furnizat imaginile, în timp ce nava indoneziană KRI Rigel a scanat zona în care se credea că submarinul s-ar fi scufundat folosind sonarul multibeam și un magnetometru, a spus Tjahjanto.

Cauza dispariției era încă incertă

Marina a spus anterior că o defecțiune electrică ar fi putut lăsa submarinul să nu poată executa proceduri de urgență pentru a reapărea.

Un avion de recunoaștere american, un P-8 Poseidon, a aterizat sâmbătă devreme și a fost pregătit să se alăture căutării, împreună cu 20 de nave indoneziene, o navă de război australiană echipată cu sonar și patru avioane indoneziene.

KRI Nanggala 402, construit în Germania, cu motor diesel, era în serviciu în Indonezia din 1981 și transporta 49 de membri ai echipajului și trei tuneri, precum și comandantul acestuia, a declarat Ministerul Apărării din Indonezia.

Sursa: Daily Mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre