Simona Ionescu / Redactor Șef

Supă cremă de urzici cu lapte de cocos, perfectă pentru un prânz deosebit în Postul Paștelui. Rețeta e delicioasă

Supă cremă de urzici cu lapte de cocos, perfectă pentru un prânz deosebit în Postul Paștelui. Rețeta e delicioasă
Super aliment al primăverii, urzicile nu lipsesc de pe masa celor care țin Postul Paștelui. Ce spuneți de o supă cremoasă de urzici cu lapte de cocos? Garantat, cine o gustă, mai cere o porție.

Pentru orice gospodină, Postul Paștelui e o mare provocare. A venit momentul să încercați o rețetă deosebit de gustoasă și cu multe beneficii pentru organism: supa cremă de urzici cu lapte de cocos.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o astfel de delicatesă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 400 g urzici proaspete, 1 ceapă medie  tocată mărunt, 1 cartof mare tăiat cuburi, 2 căței de usturoi, zdrobiți, 2 linguri cu ulei de măsline. Vă mai sunt necesari 400 ml lapte de cocos, 500 ml apă sau supă de legume, 1 linguriță cu sare, după gust, piper negru, 1 linguriță cu suc de lămâie, semințe de susan prăjite, opțional pentru decor.

Mod de preparare

Supă cremă de urzici cu lapte de cocos, perfectă pentru un prânz sofisticat în Postul Paștelui. Rețeta e delicioasă
O minunăție de supă creamă

Se spală urzicile bine sub jet de apă rece. Se fierbe un litru de apă cu sare și se opăresc urzicile 2-3 minute. Scurgeți bine, apoi tocați mai gros. Într-o cratiță puneți uleiul la foc mediu și adăugați ceapa tocată până devine moale, apoi puneți și usturoiul și cartoful cuburi. Gătiți câteva minute.

Adăugați și urzicile tocate, apa sau supa de legume și lăsați la fiert până ce cartoful e moale. Turnați și laptele de cocos și mai lăsați cinci minute la fiert. Puneți totul în blender ca să fie o cremă fină și asezonați cu piper, sare și sucul unei lămâi. Decorați cu semințe de susan prăjite și pâine prăjită.

Beneficiile urzicilor

Regretatul profesor Ovidiu Bojor sublinia că „urzicile sunt un dar subestimat al naturii și ar trebui consumate regulat primăvara pentru revitalizare”. Acestea sunt un diuretic natural excelent, ajutând la eliminarea toxinelor din rinichi și ficat și sunt apreciate de fitoterapeuți pentru efectele lor antiinflamatorii.

De asemenea, urzicile sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a întări sistemul imunitar. Nu în ultimul rând, grație conținutului de vitamina A și siliciu, urzicile întăresc firul de păr și reduc căderea acestuia.

Sursă foto: skovkaer.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri