Cine gustă din tarta cu cremă de ciocolată, fructe și blat de biscuiți va mai cere o porție. Rețeta unui desert de nota zece.
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti o asemenea delicatesă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 300 g biscuiți populari, 200 g unt, 80 g miere, 200 ml lapte, gelatină pentru 800 ml lichid. Vă mai sunt necesare 200 g ciocolată albă, 200 ml frișcă lichidă, 100 g zahăr, căpșuni, struguri albi și struguri negri, zmeură, piersici din compot și afine.
Mod de preparare
Potrivit ideideretete.net, pentru început mărunțiți cât mai fin 300 g biscuiți populari, apoi amestecați cu 200 g unt topit. Amestecați într-un castron până când produsul va fi omogen. Puneți hârtie de copt într-o tavă și așezați apoi amestecul de biscuiți, întinzând uniform. Introduceți tava la frigider pentru o jumătate de oră.
Puneți într-o cratiță două gălbenușuri, mierea și 200 ml lapte. Amestecați foarte bine apoi puneți cratița la foc și lăsați în jur de cinci minute, amestecând continuu. Adăugați cinci-șase foi de gelatină și amestecați până se omogenizează compoziția.
Crema se pune la frigider pentru o oră
Într-un alt castron puneți 200 g ciocolată albă ruptă în bucăți. Adăugați crema preparată fierbinte ca să se topească ciocolata și amestecați foarte bine până se omogenizează. Apoi introduceți pentru o oră la frigider. Bateți cu mixerul 200 ml frișcă lichidă, apoi adăugați crema din frigider. Bateți bine cu mixerul. Turnați totul peste biscuiții din tavă și introduceți la frigider pentru minim o oră.
Într-un vas puneți 300 ml apă caldă și 100 g zahăr, apoi adăugați pentru 300 ml lichid aproximativ cinci foi de gelatină. Amestecați foarte bine și lăsați să se răcească.
Se ține tava la frigider pentru minim două ore
Tăiați fructele bucățele și decorați frumos prăjitura și introduceți la frigider pentru o jumătate de oră. Scoateți de la rece și turnați jumătate din siropul de gelatină în tavă peste fructe, până la jumătate și introduceți din nou la frigider pentru minim o oră. Scoateți din nou tava și turnați și restul de sirop de gelatină până ce fructele sunt acoperite și puneți din nou la frigider. Lăsați peste noapte.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook