Simona Ionescu / Redactor Șef

Răsturnare de situație. Tatăl criminalei de la Mangalia, adevăratul vinovat pentru moartea Alinei?

Răsturnare de situație. Tatăl criminalei de la Mangalia, adevăratul vinovat pentru moartea Alinei?
Și-a ucis colega în Mangalia cu sânge rece. Avocatul Loredanei Atănăsoaie explică românilor că fata, devenită criminală, ar fi fost victima violenței în familie. Ce a putut să facă tatăl.

Loredana Atănăsoaie, criminala din Mangalia, se află acum sub procedura expertizei psihiatrice și se așteaptă ca instanța să-i dea pedeapsa maximă. Avocatul tinerei susține că tânăra ar fi avut mult de suferit în copilărie, ca urmare a violenței în familie.

Alina a fost ucisă cu un cuțit de către prietena ei din copilărie, Loredana. Criminala ar fi făcut oribila crimă din cauza geloziei.

Pedeapsa maximă este de 20 de ani de închisoare

„Încă după momentul săvârşirii faptei a avut aceste sentimente care se acutizează din ce în ce mai mult. Este sub procedura expertizei psihiatrice şi în această perioadă, urmează să fie reexaminată din punct de vedere psihiatric şi în baza tuturor probelor se va aprecia în consecinţă.

Ea se aşteaptă inclusiv la cea mai severă măsură care poate fi luată de către instanţa de judecată. În condiţiile în care încadrarea juridică este de la 10 la 20 de ani, se aşteaptă inclusiv să primească cea mai severă măsură, adică o pedeapsă de 20 de ani”, a declarat avocatul Loredanei.

Loredana se așteaptă să primească 20 de ani de închisoare

Cum și-a scăpat mama de la moarte

De asemenea, apărătorul a povestit un episod cumplit prin care ar fi trecut Loredana în copilărie, când și-a văzut tatăl că a sărit la mama sa cu un cuțit. „Când avea 9 ani, tatăl a sărit cu cuţitul la mama sa, în timp ce aceasta era însărcinată în cinci luni şi datorită intervenţiei Loredanei, nu s-a ajuns, la acel moment, la o tragedie”, susține avocatul Cristian Ion.

„Nu am vrut să o omor”

Crima care a îngrozit toată România a început de la o ceartă banală, a mărturisit Loredana, care spune că doar s-a pierdut cu firea, neavând în gând să o omoare pe Alina. „Am mai avut niște discuții contradictorii cu Alina legate de plecarea ei acasă, întrucât știam că vrea să plece din hotel.

Într-un moment de furie, întrucât Alina îmi răspundea evaziv, am început să tremur. Inițial, am ezitat, însă după aceea am înjunghiat-o. Menționez că Alina nu dormea, însă stătea cu ochii închiși și fața la perete. Nu am vrut să o omor, însă am avut un moment în care m-am pierdut cu firea”, a mărturisit criminala, potrivit ProTV.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre