Simona Ionescu / Redactor Șef

Tatăl regizorului Spielberg a murit la 103 ani. Ce legătură avea cu Bill Gates și Steve Jobs

Tatăl regizorului Spielberg a murit la 103 ani. Ce legătură avea cu Bill Gates și Steve Jobs
Arnold Spielberg, tatăl cunoscutului regizor de la Hollywood, a murit la vârsta de 103 ani. Viața lui a fost în permanență model de inspirație pentru filmele lui Steven Spielberg.

Anunțul despre decesul lui Arnold Spielberg l-a făcut site-ul „Hollywood Reporter”, care a anunțat că tatăl regizorului a încetat din viață pe 25 august. Astfel, la trei ani după moartea mamei sale Leah Adler, Steven Spielberg (73 de ani) și surorile sale Anne, Sue și Nancy și-au înmormântat și al doilea părinte.

Puțină lume știe că Arnold Spielberg a avut o biografie atât de interesantă și plină de realizări încât merită un film. Poate că fiul său îl va face. Dar, așa cum regizorul Steven Spielberg povestea în interviuri de presă, multe din momentele vieții tatălui său au fost adaptate în filmele pe care le-a realizat.

Cine a fost Arnold Spielberg

Istoria IT-ului îi are consemnat numele cu majuscule. Arnold Spielberg a fost un pionier al ingineriei de calculatoare. A participat în 1960 la crearea computerului GE-225, pe care studenții și cercetătorii au creat apoi prima versiune a limbajului de programare BASIC, care a permis ulterior geniilor din informatică, precum Bill Gates și Steve Jobs, să inițieze revoluția computerelor personale. Bătrânul Spielberg a fost un model pentru generațiile tinere care au moternizat rețelele de IT, iar vârfurile din industria de gen îi purtau un bine-meritat respect.

Legătura informaticianului Spielberg cu fiul său Steven a fost întotdeauna puternică. Steven Spielberg spunea că a fost întotdeauna influențat și încurajat de tatăl său prin proiectele sale. Când avea 17 ani, îl ajutase să realizeze primul său film „Fireflight” (lansat în 1964), pe care tânărul regizor l-a scris, regizat, filmat și montat apoi, în timp ce compunea muzica.

De asemenea, Steven Spielberg a povestit că tatăl său s-a înrolat în armata SUA la o lună după atacul japonez asupra Pearl Harbor. Cariera sa militară l-a inspirat să scrie scenariul „Saving Private Ryan”, lansat în 1998.

„Tatăl meu și toți prietenii lui sunt veterani din al doilea război mondial și eu am crescut ascultându-le poveștile. Am descoperit că războiul indică natura umană. Am dedicat „Să-l salvăm pe soldatul Ryan!” tatălui meu (…) și în ultimii cincisprezece ani îl însoțesc la întâlnirile veteranilor săi ”, spunea regizorul Steven Spielberg într-un interviu apărut în revista Paris Match în 2012.

Presa americană care a anunțat vestea decesului scrie că familia  Spielberg a cerut ca, în locul florilor, să se facă donații la Muzeul Național al Doilea Război Mondial din New Orleans sau veteranilor evrei din Statele Unite ale Americii.

Foto : kfoxtv.com

Suferința bărbatului părăsit de „Sue Ellen din Dallas”. Actrița Linda Gray de neînduplecat

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre