Simona Ionescu / Redactor Șef

Te duci în Italia, stai acolo 14 zile în carantină!

Te duci în Italia, stai acolo 14 zile în carantină!
Italia a anunțat că persoanele care vin din România sau Bulgaria vor intra în carantină timp de 14 zile. O veste nu prea grozavă pentru românii care au venit în vacanță în țară și vor trebui să se întoarcă la muncă în Italia.

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a anunţat, vineri, 24 iulie, că a semnat un ordin care instituie carantina pentru persoanele care au călătorit în România şi Bulgaria în ultimele 14 zile. Acestă decizie vine în contextul în care Italia a început să înregistreze o creștere a numărului de persone infectate. Iar această creștere este pusă pe seama persoanelor venite din străinătate.

La scurt timp, MAE a dat un comunicat în completarea celui făcut public de guvernul italian.

„Conform informațiilor oficiale comunicate de către autoritățile italiene, persoanelor care sosesc în Republica Italiană și care în ultimele 14 zile s-au aflat în România sau au tranzitat România li se aplică obligativitatea supravegherii medicale și autoizolării pentru o perioadă de 14 zile. Sunt exceptați de la această măsură membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri și de persoane și personalul navigant.

Măsura se aplică până la data de 31 iulie a.c., când va avea loc o reevaluare.

Ministerul Afacerilor Externe continuă dialogul cu autoritățile italiene și va comunica public elementele de noutate care vor fi transmise oficial de către partea italiană.”, se arată în comunicatul Ministerului al Afacerilor Externe de la București.

Din Italia, semnalele sunt alarmante.

Perioada de recoltare începe în curând, iar această decizie poate avea repercusiuni importante, spun agricultorii italieni.

„Vor lipsi 100.000 de lucrători sezonieri din țările estice”, este alarma lansată de asociația cultivatorilor italieni, Coldiretti, la câteva ore după semnarea noii ordonanțe, informează gazetaromaneasca.com

Scrisoare importantă a Prințesei Diana scoasă la licitație

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre