Simona Ionescu / Redactor Șef

Tehnici inedite de a vopsi ouăle de Paște. Sigur n-ați încercat niciodată, dar va ieși ceva wow

Tehnici inedite de a vopsi ouăle de Paște. Sigur n-ați încercat niciodată, dar va ieși ceva wow
În Joia Mare toate gospodinele se întrec să vopsească cele mai frumoase ouă de Paște. Aceste metode cu totul și cu totul ieșite din comun vă vor aduce mare bucurie în suflet și veți fi apreciate de familie și prieteni. Dacă nu vopsiți azi ouăle, o puteți face sâmbătă.

S-au dus vremurile în care gospodinele se chinuiau să vopsească ouăle roșii cu vopseaua clasică. Iată câteva metode care vă vor fi pe plac.

Ce spuneți de niște ouă spectaculoase, pe care le veți pregăti folosind doar lichid colorant și hârtie de bucătărie? Tot ce aveți de făcut este să înveliți oul într-o bucată de hârtie pe care să o legați de partea de sus, apoi să aplicați câteva picături de vopsea în ce culori vă poftește inima. Umeziți apoi hârtia cu puțină apă, pentru a combina culorile. Așezați apoi într-un suport de ouă și lăsați timp de un sfert de oră să se usuce. Veți avea ouă de Paște cu adevărat minunate.

Ouă vopsite în orez

O altă metodă foarte bună pentru a avea ouă ca-n reviste, este să folosiți orez alb, colorant lichid și o pungă de plastic. Puneți o mână cu orez în fiecare pungă și turnați câteva picături de colorant. Amestecați bine cu o lingură până când orezul va absorbi uniform culoarea. Puneți oul în pungă și agitați cu simț de răspundere în toate direcțiile. Scoateți apoi oul și puneți la uscat într-un suport. Veți fi de-a dreptul încântați.

 

Ouă marmorate în ulei

Pentru a pregăti ouăle marmorate în ulei, aveți nevoie de ouă doar cu coajă albă, colorant, apă și ulei vegetal. Într-un vas mai mic amestecați apă cu colorant, apoi turnați o lingură cu ulei, apoi introduceți oul. Pentru ca efectul să fie wow, puteți să puneți în acest amestec ouă care au fost vopsite în altă culoare.

Ouă vopsite în frișcă sau spumă de ras

Spuma de ras sau frișcă vă pot fi de folos pentru a face niște ouă de Paște cu adevărat spectaculoase. Întindeți spumă de ras într-o tavă în strat gros, apoi picurați vopseaua lichidă. Utilizați un bețișor mai gros sau vârful unui cuțit ca să combinați culorile. Veți obține o spumă perfectă, în care veți pune apoi ouăle și veți învârti pe toate părțile. Ulterior, le veți pune la uscat timp de o jumătate de oră și le veți șterge. În loc de spumă de ras puteți folosiți frișcă.

Ouă vopsite în lac de unghii

Cu adevărat minunate sunt și ouăle vopsite în lac de unghii. Luați un recipient cu apă și turnați câteva picături de ojă în ce culori doriți. Amestecați cu un bețișor, apoi introduceți un ou, cu o singură parte și veți vedea că oja se va lipi. Lăsați să se usuce câteva minute, apoi procedați la fel și pe partea cealaltă. Rezultatul? Ouă fantastice!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre