De parcă nu era suficient un necaz, tatăl chinez care i-a stat fiului său alături, zi de zi, timp de un an, să facă împreună matematică, a devenit viral, după ce a izbucnit în lacrimi când a aflat punctajul fiului său la un examen de matematică – doar 6 din 100.
Să se descurce singur!
Părinții copilului din Zhengzhou, provincia Henan, au primit scorul la test pe 23 iunie. După ce au aflat că fiul lor a primit doar șase puncte la testul final de matematică, tatăl a izbucnit în lacrimi, fiind neconsolat.
„Nu-mi mai pasă, eforturile mele sunt irosite, lasă-l să se lupte singur!”, a spus tatăl. El poate fi văzut, în clipul postat pe Weibo de Qilu Evening, plângând într-un dormitor și ștergându-se la ochi, în timp ce soția sa, mult mai relaxată cu „performanța” plodului, se aude râzând în fundal.
Cine e matematicianul mai slab: tatăl sau copilul?
Sunt zvonuri că bărbatul și-a îndrumat copilul până la miezul nopții în fiecare zi în ultimul an. Dezamăgirea sa provine și din rezultatele inconsecvente ale testelor fiului său. Scorurile copilului au variat de la 40-50 de puncte la 80-90 de puncte la examenele anterioare, potrivit mamei sale.
Capacitate verus incapacitate
Videoclipul cu tatăl dezamăgit a devenit viral pe Weibo, mulți internauți simpatizând cu luptele parentale ale tatălui. Cu toate acestea, alții au susținut că scorul copilului reflectă incapacitatea tatălui de a preda matematica. Unii comentatori au sugerat, de asemenea, că îndrumarea tatălui târziu în noapte ar fi putut afecta capacitatea fiului său de a acorda atenție activităților școlare.
„Sigur nu e prea grozav ca un copil să învețe până la miezul nopții în fiecare zi, când el are nevoie de multă odihnă pentru a avea o stare mentală bună și pentru a funcționa bine”, a spus un comentator. „Cu cât fiica mea era mai stresată când era copil, cu atât creierul ei era mai incapabil să funcționeze, așa că o lăsam mai bine să se joace”, a sugerat părintele mai înțelept.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook