Simona Ionescu / Redactor Șef

Ți se rupe sufletul. Mama l-a dat statului să-l crească, dar băiețelul n-a rezistat și…

Ți se rupe sufletul. Mama l-a dat statului să-l crească, dar băiețelul n-a rezistat și…
Dragostea unui copil pentru mama sa este mai prețioasă ca orice avere de pe pământ. Și acesta o iubește în orice condiții.

Atașamentul unui copil față de mama sa este extrem de puternic. Indiferent ce i-a făcut și i-ar face cea care i-a dat viață, copilul tânjește după dragostea ei.

Ți se rupe sufletul. Mama l-a dat statului să-l crească, dar băiețelul n-a rezistat și…

Un vechi proverb spune că mamă este cine te crește, nu cine te face. Aceste vorbe i se potrivesc cel mai bine unei femei dintr-o localitate de lângă Drobeta Turnu Severin ai cărei copii au ajuns în grija statului. Specialiștii de la Direcția de asistență socială au considerat că un băiețel și sora lui nu sunt îngrijiți, ba chiar neglijați, așa că în octombrie anul trecut i-au luat din sânul familiei. Mama nu s-a opus, din contră a fost de acord, afirmând că nu îi poate crește. Mai avea o fată mai mare, tot minoră, care însă se măritase, a făcut și ea un copil pe care l-a lăsat în grija statului.

Învățătoarea a anunțat poliția

Pentru cei doi copii mai mici, internați într-un centru, acest lucru a fost o dramă, iar băiatul, în vârstă de 10 ani, simțea că se topește de dorul mamei. Așa că a fugit de la școala pe care o frecventa de puțin timp, hotărât să ajungă la cea care i-a dat viață și să o strângă în brațe. A plecat pe ușa profesorilor, care era deschisă. Când învățătoarea a realizat că nu se mai întoarce de la toaletă, a sunat la poliție.

A rătăcit șase ore în frig

Băiatul de 11 ani a fost găsit de o patrulă de jandarmi înfrigurat, la marginea orașului Drobeta Turnu Severin. Timp de șase ore o căutase, în frig, pe mama sa. Apoi a aflat că poate lua autobuzul către comuna sa de la marginea orașului. Avea 50 de kilometri de mers până acasă, la mama. Când polițiștii l-au cercetat, micuțul a răspuns doar atât: „Mi-era dor de mama”.

La scurt timp, mama copiilor a fost anunțată de gestul băiatului și a mers să-l vadă pe el și sora lui. Acum spune că îi iubește și îi vrea acasă.

Copiii primesc ajutor psihologic

De când au fost luați din casa lor, băiețelul și sora lui primesc ajutor de la specialiști. Cei doi sunt foarte cuminți, merg la școală și mănâncă, însă se topesc de dorul mamei. Pentru un timp, copiii vor rămâne în grija statului, în timp ce mama se află sub supravegherea specialiștilor de la Direcția de Asistență Socială.

Sursă foto: libertatea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre