Simona Ionescu / Redactor Șef

Tort leneș pentru gospodine grăbite. Pofticioșii nu se vor putea opri la o singură porție

Tort leneș pentru gospodine grăbite. Pofticioșii nu se vor putea opri la o singură porție
Sunteți îndrăgostiți de deserturi, dar pur și simplu vă doriți să gustați ceva cu totul și cu totul inedit? Ce spuneți de o porție delicioasă dintr-un tort leneș?

Dacă musafirii și-au anunțat venirea pentru a petrece cu dv. o după-amiază plăcută și nu ați apucat să pregătiți dulcele mult așteptat, e momentul să încercați un tort leneș. Curcubeu pe cerul gurii, nu altceva!

Ingredientele necesare

Potrivit informațiilor oferite de ideideretete.net, pentru a pregăti această minunăție, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 g aluat tip foietaj, 500 ml lapte, 2 ouă, 50 g amidon de porumb, 40 g unt, 100 g zahăr, esență de vanilie.

Mod de preparare

Luați un castron mai mare și puneți pentru început 100 g zahăr și 50 g amidon de porumb și amestecați foarte bine până când se vor omogeniza. Adăugați apoi și două ouă și bateți bine cu telul. Puneți 500 ml lapte într-un vas, adăugați amestecul preparat anterior și puneți la fiert la foc mediu.

Tort leneș, un deliciu în zilele caniculare

Va trebui să amestecați continuu până se va îngroșa și se va transforma totul într-o cremă de consistență medie. După ce luați cratița de pe foc se vor adăuga 40 g unt și esența de vanilie. Omogenizați din nou folosind tot telul. Se pune deasupra folie alimentară și se va lăsa să se răcească la temperatura camerei.

Tortul se va lăsa la frigider minim trei ore

Bucățelele de aluat se vor tăia în bucățele, apoi se va pune aluatul într-o tavă. Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 220 grade Celsius și se introduce tava până când se va rumeni aluatul. Se scoate apoi tava din cuptor și se vor mărunți în bucățele cât mai mici.

Nu aruncați bucățelele foarte mici, e important să fie păstrate pentru că vă vor fi de folos la decor. Se amestecă bucățile de aluat cu crema de vanilie foarte bune și se toarnă totul într-o formă de tort. Deasupra se vor pune firimiturile rămase. Se introduce tortul la frigider pentru cel puțin trei ore, cel mai bine pentru 24 de ore. Invitații vor mai cere întotdeauna o a doua porție.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre