Simona Ionescu / Redactor Șef

Tragedia de la 2 Mai a adus șefi noi la IPJ Constanța. Situație revoltătoare pentru Poliția din Vama Veche

Tragedia de la 2 Mai a adus șefi noi la IPJ Constanța. Situație revoltătoare pentru Poliția din Vama Veche
Schimbările de la Inspectoratul Poliției Județului Constanța au venit în urma verificărilor făcute de Corpul de control al Ministerului de Interne în cazul tragediei de la 2 Mai, când șoferul Vlad Pascu, de 19 ani, drogat, a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri. Doi dintre ei au murit pe loc.

S-au găsit înlocuitori pentru șefii schimbați din funcție după ancheta de la IPJ Constanța. Această cercetare fusese dispusă de ministrul Cătălin Predoiu, dar coordonarea și măsurile au fost dispuse de secretarul de stat chestor Bogdan Despescu.

Chestor Bogdan Despescu

Polițiștii șefi nu au fost demiși, așa cum s-a spus inițial, ci eliberați din funcție. Astfel li s-a creat posibilitatea de a mai ocupa, în viitor, funcții de conducere.

Beizadeaua care s-a urcat la volan sub influența drogurilor, și a ucis două persoane, a provocat un scandal fără precedent în Poliția Constanța. Șefii, acuzați de incompetență, tremură de teamă că își pierd scaunele. Unii au fost puși pe liber deja, însă raporturile de cercetare finale pot aduce noi demiteri.

Cine sunt noii șefi numiți în funcții

Adjunctul șefului Poliției Județene Constanța, comisar-șef Marin Dincă a fost găsit cel responsabil de toate disfuncțiile acțiunii din 19 august, când Vlad Pascu și-a făcut de cap în Vama Veche, apoi pe porțiunea de șosea dintre 2 Mai și Vama Veche. În locul lui a fost împuternicit adjunct al șefului Inspectoratului comisarul șef Nicolae Simion. El îl va seconda pe chestorul Adrian Glugă, despre care liderii de sindicat ai polițiștilor susțin că a rămas pe poziție din cauza prieteniei cu Bogdan Despescu.  

Șeful Serviciul Rutier Constanța, comisar-șef Stoian Constantin a fost înlocuit cu comisar șef George-Marius Munteanu. Acesta a fost anterior adjunct al șefului Poliției Municipiului Constanţa, șef al Biroului Accidente Rutiere din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, dar și șef al Secţiei 5 de Poliţie din Constanţa.

Șeful Poliției Mangalia, comisar-șef Dragoș Cristea a fost înlocuit cu inspector principal de poliţie Marian Moroianu.  

Pentru postul de șef al Biroului de Poliție Vama Veche, ocupat până săptămâna trecută de comisar-șef Radu Vachente, nu a fost găsit încă un nou șef.

Tulburător sau nu, Poliția din Vama Veche funcționează într-un container.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre