Simona Ionescu / Redactor Șef

Tragedia de la Iași. Bărbatul audiat: „Nu eu am pus focul”. Bebelușul aruncat de la etaj a murit

Tragedia de la Iași. Bărbatul audiat: „Nu eu am pus focul”. Bebelușul aruncat de la etaj a murit
O mamă disperată din Iași, medic rezident, a încercat cu disperare să-și salveze copilul din ghearele morții. Pentru că apartamentul unde locuiau era în flăcări, l-a aruncat de la etajul trei. Bebelușul a murit.

Femeia a îmbrăcat bebelușul de cinci luni cu mai multe haine, l-a învelit în mai multe pături și a sperat că va rezista căzăturii. Din nefericire, bebelușul a murit azi, la spital. După ce a aruncat copilul, femeia s-a aruncat și ea, iar acum se află în stare gravă, imobilizată la pat și sub supravegherea medicilor.

Când au venit salvatorii, mama, disperată, a strigat să-i caute copilul sub pături. Nenorocirea s-a întâmplat miercuri, puțin înainte de ora 15.00, într-un bloc din cartierul Cantemir din Iași, unde a izbucnit un incendiu în apartamentul tinerei, medic rezident.

Organismul micuțului a cedat

Bebelușul a fost internat la început la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași, dar pentru că starea s-a agravat, a fost dus la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Din nefericire, organismul micuțului a cedat.

„Pacientul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, prezentând comă de gradul al IV-lea, stop cardiorespirator resuscitat, traumatism craniocerebral grav. Cu hemoragii multiple intracraniene şi fracturi multiple craniene, fracturi costale, contuzie pulmonară şi contuzie abdominală”, a declarat Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi.

Femeia are arsuri de gradul al II-lea pe 12% din suprafața corpului, pe piept și mâna dreaptă

Foarte gravă este și starea femeii. Aceasta are arsuri de gradul II pe 12% din suprafața corpului, mâna dreaptă și pe piept. Dar și alte răni grave, cauzate de lovitura de pământ.

Tragedia de la Iași. Bebelușul a murit

„Pacienta a suferit o fractură complexă de bazin, fractură complexă sacrum (n.red. os triunghiular care face parte din bazin), fracturi costale pe partea stângă, în dreptul vertebrelor C6-C7” a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași pentru Ziarul de Iași.

Părinții medicului rezident nu l-au vrut pe bărbat

Sursele spun că părinții femeii, care până să intre în concediul maternal a fost medic rezident de laborator la Spitalul “Sfântul Spiridon”, ar fi fost împotriva căsătoriei. Și se pare că au avut dreptate, pentru că vecinii susțin că femeia era terorizată și frecvent bătută de cel căruia i-a dăruit un copil.

Ultima dată ar fi fost bătută de Crăciun

Potrivit informațiilor oferite de Ziarul de Iași, soțul medicului rezident a fost dus la audieri. „Nu eu am pus focul, doar era soţia mea”, le-ar fi declarat acesta anchetatorilor. De asemenea, vecinii spun că atunci când bărbatul întrecea limita cu violențele, femeia și-ar fi luat copilașul în brațe și ar fi plecat la părinții ei. Sursele spun că ultima dată când bărbatul s-a comportat îngrozitor ar fi fost chiar de Crăciun, când femeia s-ar fi ascuns pentru câteva ore la o vecină. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

Sursă foto: Ziarul de Iași

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre