Simona Ionescu / Redactor Șef

Tragedie în lumea sportului. S-a stins din viață soția antrenorului Emeric Ienei

Tragedie în lumea sportului. S-a stins din viață soția antrenorului Emeric Ienei
În ultima perioadă ne părăsesc tot mai multe personalități. Astăzi, a trecut la cele veșnice și soția unuia dintre cei mai cunoscuți antrenori români, Emeric Ienei.

O mare sportivă a României, soția antrenorului Emeric Ienei, ne-a spus adio pentru totdeauna. Ce s-a întâmplat.

Tragedie în lumea sportului. S-a stins din viață soția antrenorului Emeric Ienei

Emeric Ienei este distrus. Soția sa, Ileana Gyulai, a murit la vârsta de 75 de ani. Anunțul trist a fost făcut de cei de la Steaua TV pe pagina de socializare. Ileana Ienei a fost una dintre marile sportive ale României, care s-a făcut remarcată în scrimă. Aceasta a fost campioană mondială în 1969 și dublă medaliată cu bronz la JO de la Mexic, din 1968 și Munchen, 1972.

„Ileana Gyulai Ienei, soția antrenorului care a realizat cea mai mare performanță a fotbalului românesc, s-a stins, astăzi, din viață, la vârsta de 75 de ani.

Campioană mondială în 1969 și dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Mexico (1968) și Munchen (1972) cu echipa de floretă a României”, a fost anunțul postat pe pagina Steaua TV.

„Colectivul era foarte strâns, eram ca frați și surori”

Într-un interviu mai vechi pentru aceeași sursă, soția lui Emeric Ienei a făcut dezvăluiri uimitoare despre cariera sa de sportivă. Pe de altă parte, aceasta a făcut declarații și despre cum a fost momentul din 1986, când soțul său a câștigat alături de băieți Cupa Campionilor Europeni.

Soția lui Emeric Ienei a spus că viața din perioada în care a fost sportivă i-a plăcut foarte mult, mai ales că erau un colectiv extrem de unit, care nu s-a gândit niciodată la bani, ci doar la performanță.

„Am muncit foarte mult, dar a meritat”

„După ce am câștigat Campionatul Național cu Satu Mare, atunci Steaua s-a gândit că ar fi cazul să ne ia, trei fete tinere. Imediat ne-a și legitimat la Steaua. Era foarte frumos, era o altă viață, colectivul era foarte strâns și eram ca și frați și surori. Nu ne interesau banii, nu ne interesa nimic. Doar succesul și să avem rezultate. Am muncit foarte mult, dar a și meritat.

Ne-au lăsat să mergem la Sevilla, dar ne-au interzis să mergem la meci. Am stat singură la hotel, mă uitam, mă frământam, aveam emoții mari. După ce s-a terminat au revenit băieții la hotel și am sărbătorit victoria. A fost o fericire ieșită din comun”, a mai spus Ileana Gyulai Ienei.

Sursă foto: antena1

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre