Simona Ionescu / Redactor Șef

Tragedie: un jurnalist şi o fetiţă de nouă ani au murit împuşcaţi

Tragedie: un jurnalist şi o fetiţă de nouă ani au murit împuşcaţi
Un eveniment cumplit a avut loc în urmă cu puțin timp. Un reporter TV și o fetiță de nouă ani au fost împușcați mortal, în apropierea locului unde mai devreme o tânără a fost ucisă de gloanțe, relatează Associated Press.

Tragedia s-a întâmplat în Florida. Șeriful din Orange County, John Mina, a declarat în timpul unei conferințe de presă că l-au reținut pe Keith Melvin Moses, un băiat în vârstă de 19 ani, principalul suspect în cazul împușcăturilor letale din cartierul din zona Orlando, Florida.

Pe lângă jurnalistul Spectrum News 13 și fetița de 9 ani, un membru al echipei TV și mama fetei au fost răniți în timpul celei de-a doua runde de împușcături. Cele două persoane rănite au fost duse la spital în stare critică. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a transmis pe Twitter condoleanţe familiei jurnalistului ucis şi întreagii echipe Spectrum News 13, adăugând că „prea multe vieţi sunt luate prin violenţă cu arme de foc”.

Șeriful a mai spus că încă nu se cunoaște motivul pentru care suspectul a deschis focul. „Suspectul nu spune prea multe în acest moment. Nu este clar dacă știa că sunt de la presă sau nu. Încă încercăm să rezolvăm toate aceste lucruri”, a precizat șeriful din Orange County.

Tânărul a ucis mai întâi o femeie. Are antecedente penale

Polițiștii au intervenit inițial în Pine Hills, în apropiere de Orlando, miercuri dimineață, după ce au fost informați că o tânără a fost împușcată. Victima are între 20 și 30 de ani, conform primelor informații. Anchetatorii au stabilit că atacatorul, Keith Melvin Moses, o cunoștea pe femeia pe care a împușcat-o. Pentru moment, ei nu au putut stabili dacă acesta avea vreo legătură cu reporterul sau fetița de nouă ani care au fost uciși ulterior, când a tras a doua rafală.

Martorii incidentului au relatat că au văzut un bărbat, pe Melvin Moses, cum s-a apropiat de mașina echipei de la Spectrum News 13 și a deschis focul, împușcându-i pe cei doi reporteri aflați înăuntru. Mașina de televiziune nu avea însemnele postului pe ea. Suspectul a intrat apoi într-o casă din apropiere și a împușcat o mamă și pe fiica ei de nouă ani, ucigându-o pe aceasta din urmă. Conform poliției, Keith Melvin Moses, suspectul reținut, are antecedente penale, între care acuzații de agresiune cu o armă mortală sau tâlhărie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre