Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucuri cu coaja de lămâie care vă pot schimba viața. Gospodinele vor fi fericite să afle

Trucuri cu coaja de lămâie care vă pot schimba viața. Gospodinele vor fi fericite să afle
Coaja de lămâie nu este perfectă doar pentru a pregăti cele mai bune deserturi, ci vă poate fi de ajutor și în multe alte lucruri.

Când grăsimea se încăpățânează să nu dispară oricât efort ați depune, e momentul să apelați la virtuțiile cojii de lămâie. Și beneficiile acesteia nu se opresc aici.

În acest caz, luați un recipient cu pulverizator, pe care îl veți umple până la jumătate cu oțet alb și restul cu coji de lămâie. Amestecați bine, lăsați două săptămâni și treceți prin strecurătoare. Cu acest produs îndepărtați foarte bine urmele de grăsime. Tot împotriva grăsimii folosiți un amestec de bicarbonat de sodiu, suc de lămâie și apă în părți egale. Dați cu acest produs, lăsați să acționeze o jumătate de oră și clătiți bine.

Detergent bio din coji de lămâie

Tot din cojile de lămâie se poate prepara și un detergent sub formă de pulbere. Ingredientele necesare sunt 200 g bicarbonat de sodiu, două lingurițe de bitartrat de potasiu, 25 g borax, 20 g coajă de lămâie rasă. Puneți totul într-un borcan de sticlă și amestecați foarte bine. Presărați pudra peste suprafețele murdare și situația revine la normal.

Din coji de lămâie faceți cel mai bun detergent

Scăpați de mirosurile neplăcute din frigider

Tot cojile de lămâie sunt extraordinare pentru a neuraliza mirosurile grele din frigider sau cuptorul cu microunde. Puneți cojile de lămâie pe o farfurie și introduceți în frigider sau cuptorul cu microunde. Nu în ultimul rând, cojile de lămâie sunt cea mai bună metodă când vor să curețe tocătoarele de lemn, mai ales după ce le-ați folosit la tăiat carne. Spălați bine tocătorul cu apă și săpun, apoi frecați totul cu coaja de lămâie.

Lămâie, excelentă împotriva furnicilor și a gândacilor

Pentru a preveni mirosul neplăcut din coșul de gunoi, puneți coji de lămâie în sacul de gunoi. Pentru ca toată casa să miroasă frumos, umpleți o oală cu apă și adăugați coji de lămâie, cuișoare, scorțișoară și coji de portocale și dați într-un clocot. Lăsați să se răcească și pulverizați în casă.

Dacă aveți furnici, puneți bucăți de coji de lămâie pe praguri, la jurul intrărilor, pe pervaz sau lângă orice crăpătură. Furnicile nu vor suporta mirosul și vor pleca imediat. Același lucru se întâmplă și când vine vorba de gândaci și purici.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre