V-ați hotărât să folosiți la spălat capsule cu detergent lichid? Vă sunt extrem de utile aceste sfaturi.
Acestea sunt pericolele din capsulele cu detergent lichid pe care nu vi le-a spus nimeni. Sfaturi prețioase
Sunt utilizate zilnic de milioane de gospodine, care își ușurează munca de când acestea au ieșit pe piață. Înainte de a folosi capsulele cu detergent, trebuie însă să știți anumite lucruri care vă vor de mare folos pentru a preîntâmpina anumite probleme.
Depozitați într-un loc sigur
Specialiștii trag un semnal de alarmă și le îndeamnă pe doamne, mai ales dacă au copii, să aibă mare grijă atunci când depozitează capsulele cu detergent lichid, pentru ca cei mici să nu intre în posesia lor. De cele mai multe ori, copiii sunt fascinați de forma și consistența acestora. De asemenea, fiți atenți și cu animalele de companie. Principalele simptome ale intoxicației cu detergent sunt tusea, iritație și durere la nivelul ochilor, febră, vomă și diaree.
Citiți întotdeauna eticheta
Trebuie să citiți mereu eticheta atunci când cumpărați capsule cu detergent lichid și, spun specialiștii, când le desfaceți trebuie să aveți mâinile uscate. Sub nici o formă aceste capsule nu se vor perfora sau rupe. Acestea se introduce așa cum sunt cumpărate în mașina de spălat. Produsul nu trebuie să intre niciodată în contact cu ochii.
Dacă totuși acest lucru s-a întâmplat, imediat clătiți cu cât mai multă apă. La cel mai mic disconfort, apelați imediat la ajutorul specialistului. Cine are lentile de contact trebuie să le scoată urgent și să fie anunțat medicul.
Ce puteți să faceți în caz de ingestie
Niciodată nu se consumă detergentul din capsule, iar dacă o persoană încearcă să facă așa ceva, trebuie dus urgent la spital. Atenție! În caz de ingestie, nu provocați voma, pentru că e posibil ca situația să se agraveze. În caz de nevoie, doctorul trebuie să știe ora la care a fost băut detergentul sau au fost stropiți ochii, dar și care este produsul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook