Puloverele de iarnă și hainele groase se pot deteriora dacă nu sunt depozitate și îngrijite așa cum trebuie. Trucurile Oanei Roman vă pot fi de mare ajutor.
Absolut toate puloverele și sacourile sunt ferite de molii în pungi vidate
„Vă dau un pot cum să protejați puloverele și hainele groase și să economisiți și spațiu. Eu am aproape doar pulovere din cașmir și de lână și aproape jumătate le-am pierdut anul trecut din cauza moliilor pentru că nu erau etanșe bine. Dar iată ce fac acum. Le pun în aceste pungi speciale de vidat, dau drumul la aspirator și gata. Absolut toate puloverele și sacourile sunt ferite de molii în pungi vidate. Nu se strică forma, când le scoateți la iarnă și le așezați pe umeraș. Se aranjează și se întind, eventual le călcați ușor.”, le-a transmis Oana Roman fanilor săi.
Alte trucuri pentru a păstra puloverele de lână
Specialiștii spun să nu aruncați puloverele de lână sau hainele așa cum apucați, pentru că depozitarea necorespunzătoare atrage după sine consecințele. Fie hainele vor fi mâncate de molii, fie veți munci din greu pentru a scăpa de mirosul ciudat. Primul pas pe care trebuie să-l faceți atunci când vreți să depozitați hainele de iarnă este să le selectați.
Nu depozitați haine cu pete mai ales de mâncare sau transpirație, pentru că dăunătorii vor fi atrași. Spălați tot ce aveți de gând să depozitați pentru iarnă, iar eșarfele și puloverele din lână ar fi bine să fie curățate manual.
Pliculețe cu levănțică sau bile de cedru pentru a respinge dăunătorii
Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că dăunătorii sunt atrași de balsamurile de rufe, înălbitor și amidon, așa că e important să folosiți doar detergent de rufe. Împăturiți tot ce se poate și puneți în cutii închise ermetic, iar hainele de blană puneți-le pe umerașe în șifonier.
Renunțați la bilele de molii și optați în schimb pentru pliculețe sau săculeți de levănțică sau bile de cedru pentru a respinge dăunătorii. Reîmprospătați săculeții de lavandă prin așezarea lor la soare, iar cedrul prin șlefuirea ușoară a acestuia. După ce ați depozitat hainele și folosiți cutii, puneți etichete pe fiecare. Vă va ajuta să luați rapid tot ce aveți nevoie. Nu uitați să puneți pliculețe deodorizante în pantofii de iarnă înainte de a-i depozita.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook