Simona Ionescu / Redactor Șef

Trupă celebră, din nou împreună pe scenă! Reunire aşteptatā de un deceniu

Trupă celebră, din nou împreună pe scenă! Reunire aşteptatā de un deceniu
Celebra trupă de brit-pop Pulp, cunoscută pe plan internaţional cu piesa „Common People”, a decis, după mai bine de 10 ani de pauză, să se reunească.

Componenții trupei Pulp vor susţine o serie de concerte în 2023, acestea urmând să fie primele show-uri ale sale după o pauză de peste un deceniu, informează BBC. Toboşarul formaţiei engleze, Nick Banks, a declarat că grupul a creat deja o listă cu date şi locuri „potenţiale” pentru aceste concerte, însă nu poate să ofere deocamdată detalii suplimentare. Declaraţia lui a fost făcută la scurt timp după ce solistul Jarvis Cocker a publicat pe reţelele de socializare un mesaj în care a sugerat o posibilă reunire a formației britanice.

Ce au anunțat reprezentanții trupei brit-pop Pulp

Nick Bancks a dezvăluit pentru BBC Radio Sheffield că formaţia Pulp plănuieşte această revenire „de câteva luni”. Cum  proiectul nu a fost încă finalizat și se mai lucrează la detalii, lucrurile nu sunt încă menite a fi făcute publice.

La rândul lui, Jarvis Cocker a recunoscut, în ediţia de luni seară a emisiunii Guardian Live, că mesajul său de pe reţelele de socializare a fost „în mod intenţionat unul criptic”. Ceea ce a avut de transmis a transmis: celebra trupă de brit-pop Pulp va susţine cu certitudine o serie de concerte în 2023.

Trupa Pulp nu a mai cântat de 10 ani

Trupa Pulp a susţinut ultimul său  concert în 2012, în fața unui public format din peste  12.000 de persoane. Acela a fost unicul concert al trupei în cei 35 de ani de la înființarea trupei engleze.  De-a lungul existenței sale, trupa s-a axat pe publicarea de albume și single-uri, fără a agrea prea mult evenimentele publice.

Grupul Pulp, celebru pe plan internaţional datorită unor piese precum „Common People”, „Disco 2000” şi „Babies”, a fost creat în oraşul Sheffield din Marea Britanie, în anul 1978. Trupa a lansat „We Love Life” în 2001 și apoi a luat o pauză de un deceniu, după ce a vândut peste 10 milioane de discuri. Ulterior, Pulp s-a reunit și a cântat din nou live în 2011 și 2012, la Festivalul Isle of Wight, Festivalurile Reading și Leeds, Pohoda, Sziget Festival, Primavera Sound, festivalul Exit și Wireless Festival.

În martie 2014, Pulp și regizorul Florian Habicht au prezentat în premieră documentarul de lung metraj Pulp: A Film about Life, Death & Supermarkets în cadrul Festivalului de muzică și film SXSW din Austin, Texas.

Filmul a făcut un turneu în circuitul internațional al festivalurilor de film și a fost lansat în cinematografe. Acesta este primul film despre Pulp (și Sheffield) care a fost realizat în colaborare cu trupa. Trupa a intrat din nou în pauză după acest lucru, până acum, când Cocker a anunțat că trupa se va reuni pentru a doua oară pentru a susține o serie de concerte în 2023.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre