Simona Ionescu / Redactor Șef

Ucrainienii nu mai au voie cu artificii și petarde. S-a dat legea

Ucrainienii nu mai au voie cu artificii și petarde. S-a dat legea
Potrivit noii legi aprobată de Parlamentul ucrainean, locuitorii nu mai au voie să folosească artificii și petarde.

Prin acest lucru, mai marii Ucrainei speră să prevină traumatizarea oamenilor, speriați de exploziile rușilor.

Din cele 450 de mandate cât are Rada Supremă, au votat în favoarea legii 290 de deputați. „În sfârşit, artificiile sunt interzise prin lege!”, a scris pe contul său de Facebook Evgheniia Kravciuk, deputată din partidul Slujitorul Poporului, al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Potrivit acesteia, artificiile și petardele nu fac altceva decât să le reamintească ucrainenilor de perioada războiului și „distrug orice atmosferă de petrecere”, consemnează Agerpres.

Legea va intra în vigoare după un moratoriu de șase luni

Singurele exceptate de la lege sunt petardele de tip F1, care sunt utilizate doar în zonele delimitate, ce includ interiorul clădirilor de locuit. Legea va intra în vigoare după un moratoriu care va dura șase luni, care poate fi prelungit, în cazul exporturilor, până la un an.

Cât de periculoase sunt artificiile și petardele

Anul trecut, Raed Arafat a vorbit despre cât de periculoase sunt petardele și artificiile pentru populație. „Petardele produc răniți în fiecare an, unii care au pierdut un ochi, care au avut probleme irecuperabile și de regulă vorbim de copii aici. Nu e de glumit cu petardele, sunt cu final explozibil care dacă sunt tratate greșit, chiar dacă este o petardă mică poate să producă pagube și impact asupra celui care o folosește.

„Ele există pentru că există cine să le cumpere”

Ele de regulă sunt folosite de copii și înseamnă că le pun viața în pericol, dacă am înțelege nu ar mai avea cine să le cumpere și cine să le comercializeze, nimeni nu ar mai avea o piață de desfacere. Ele există pentru că există cine să le cumpere.

Poliția își face treaba și au capturi importante de petarde introduse în țară și de astfel de materiale care sunt specifice perioadei sfârșitului de an. Depinde de părinți și de conștientizarea asupra riscului acestor materiale.”, a declarat Arafat.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre