Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultimele informații despre luptele din Ucraina. Un general cecen ucis când ataca Kievul

Ultimele informații despre luptele din Ucraina. Un general cecen ucis când ataca Kievul
În această dimineață, site-ul publicației Daily Mail a trecut în revistă evenimentele ultimelor ore din conflictul armat Rusia-Ucraina.

A treia zi de luptă pentru apărarea capitalei Kiev.

Armata ucraineană „a eliminat coloana forțelor speciale cecene venită cu 56 de tancuri în afara Kievului și ucide generalul de vârf”, titrează Daily Mail.  Printre cei uciși se numără generalul cecen Magomed Tushaev, unul dintre cei mai bine decorați soldați ai regimului.

Atacul aerian rusesc lovește un loc de depozitare a deșeurilor radioactive.

O strălucire portocalie ciudată a umplut cerul, relatează CNN, care informează că este posibil să fi fost lovit un depozit de combustibil.

Se pare că Rusia a lovit Inspectoratul de Reglementare Nuclear de Stat al Ucrainei la Kiev, care depozitează deșeuri nucleare.

Detectorul de radiații al unității a fost de asemenea distrus – deși o inspecție preliminară sugerează că nu există niciun pericol imediat pentru localnici.

ONU spune că 240 de civili sunt morți.

Vladimir Putin le-a dat undă verde desfășurării militarilor, fiecare luptător primind un pachet de fotografii pentru a-i ajuta să recunoască liderii ucraineni pe care au fost încurajați să-i captureze și să-i omoare.

Președintele ucrainean Volodymr Zelensky este în viață și e considerat un erou global, în timp ce Putin se confruntă cu disprețul din cauza progresului lent al uriașei sale armate de a captura țara.

Rușii au intrat în Harkov

Războiul Rusia-Ucraina pare că e departe de a se sfârși.

Duminică dimineață, miniștrii guvernului ucrainean au confirmat că au reușit să păstreze controlul asupra capitalei Kiev pentru a treia noapte consecutiv.

O femeie a fost ucisă sâmbătă la Harkov, în estul Ucrainei, după ce obuze de artilerie rusă au lovit un bloc rezidențial de nouă etaje.

Două explozii au izbucnit în sud-vestul capitalei ucrainene la scurt timp după miezul nopții, ora locală.

Un depozit de combustibil din orașul Vasilkiv a fost vizat de rachete balistice rusești, a spus primarul acestuia.

De asemenea, Rusia a aruncat în aer o conductă de gaz în Harkov, estul Ucrainei, care se află aproape de granița cu Rusia.

Forțele ruse au intrat în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, spun oficialii locali, citați de BBC. Șeful administrației regionale din Harkov, Oleg Sinegubov, a declarat că vehicule militare ușoare au „pătruns în oraș”.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre