Video. Momentul în care rachetele sparg Kievul. Adevărul în imagini despre ce se întâmplă în Ucraina! Președintele țării a transmis live

Video. Momentul în care rachetele sparg Kievul. Adevărul în imagini despre ce se întâmplă în Ucraina! Președintele țării a transmis live
A fost o nouă noapte sângeroasă în Ucraina, capitala Kiev fiind atacată de bombele lui Putin. Locuitorii au ales să nu părăsească orașul și au filmat tot ce s-a întâmplat pe timpul nopții. Au un singur mesaj: „Nu ne învingeți!”

Desfășurarea evenimentelor este tragică, zeci de vieți nevinovate fiind pierdute în războiul început de Rusia. Totodată, eroismul ucrainenilor e aplaudat la scară mondială. Bărbați și femei au rămas pe baricade pentru a-și apăra țara, deși mulți dintre ei nu au ținut în viața lor o armă în mână. Sunt deciși să lupte până la ultima suflare cu armata rusă, chiar dacă s-au văzut, inițial, fără ajutorul NATO și, deci, fără prea multe șanse în fața agresorului.

O rachetă a lovit un bloc. VIDEO

Spre surprinderea tuturor, ucrainenii au ținut piept rușilor invadatori, deși specialiștii nu dădeau Kievului mai mult de o zi. Totodată, imaginile nenorocirii arată prin ce iad au trecut și încă trec cetățenii Ucrainei.

În urmă cu doar câteva ore, un bloc din Kiev a fost lovit de o rachetă.

Citește și:

Ministrul ucrainean de Externe a postat pe Twitter o imagine rămășițele dezastrului.

„Kiev, orașul nostru minunat, a supraviețuit unei alte nopți, sub atacurile terestre și cu rachete ale Rusiei. Una dintre ele a lovit o clădire de apartamente din Kiev. Cer lumii: izolați complet Rusia, expulzați ambasadorii, ruinați-le economia. Opriți criminalii de război!”, a scris Dmitro Kuleba pe Twitter.

 

Propaganda rusă: „Președintele Zelenskiy a ordonat armatei ucrainene să se predea!”

Una dintre dezinformările care a circulat puternic noaptea trecută, băgând spaima și mai adânc în sufletele cetățenilor a fost că armata se va preda în fața rușilor.

Propaganda a fost spulberată de mișcarea președintelui Zelenskiy de a posta în regim de live pe Twitter, pe tot parcursul nopții, mesaje care arătau că peste 25 de țări și-au anunțat sprijinul imediat în acest război.

„Există o mulțime de informații false care spun că am ordonat armatei ucrainene să se predea. Așadar, ascultă aici: sunt aici. Nu ne lăsăm armele jos, ne vom proteja țara. Armele noastre sunt adevărul nostru, este țara noastră, copiii noștri și îi vom proteja”, a transmis într-un video, în zorii zilei, președintele Ucrainei.

Recomandarile noastre