Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultimele informații oficiale despre soarta lui Traian Băsescu. Medicul de la Bruxelles s-a pronunțat

Ultimele informații oficiale despre soarta lui Traian Băsescu. Medicul de la Bruxelles s-a pronunțat
Știrea despre faptul că, la scurt timp după ce magistrații au spus că a fost colaborator al Securității, Traian Băsescu s-a îmbolnăvit și a fost internat în spital, face în continuare vâlvă. Apar informații noi despre ce s-a întâmplat cu el, ca și tot felul de acuzații sau mărturisiri.

Traian Băsescu e pe mâini bune și situația lui de sănătate s-a îmbunătățit. Maria Băsescu a dat o primă declarație jurnaliștilor care picheteză casa de vreo două zile. Ea a spus că fostul președinte al României se află internat la Bruxelles și „se simte ca la spital”.

Tratamentele medicilor de la Bruxelles au dat roade

Medicul belgian care îl tratează pe fostul președinte al României i-a declarat unui jurnalist de la România TV că Traian Băsescu se află internat acolo, e bine și poate lua legătura cu membrii familiei. Fostul președinte e mai bine, dar va mai rămâne internat o perioadă la Bruxelles.

Și avocata politicianului, Eliza Ene Corbeanu, a afirmat că acesta e mult mai bine, dar nu a vrut să facă ale comentarii: „Este mai bine, mai mult nu pot să vă spun. Nu am vorbit cu Traian Băsescu după pronunțarea deciziei”.

Problemele de sănătate ale acestuia ar fi apărut înainte ca Înalta Curte de Casație și Justiție să ia decizia că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității, dar s-au acutizat după aceea. Europarlamentara Maria Grapini a povestit ce știe ca s-a întâmplat la Bruxelles.

Maria Grapini povestește cum a ajuns Traian Băsescu în spitalul din Bruxelles

„La plecarea din Bruxelles, eu am plecat joi şi am sosit vineri dimineaţă, şi vineri la prânz am fost sunată de o colegă de la Bruxelles dacă ştiu că domnului Băsescu i s-a făcut rău şi ar fi internat în spital.

Ce mi s-a spus mie a fost că i s-a făcut rău în Bruxelles, evident. De aici, din Parlament, ar fi fost luat cu ambulanţa şi dus la spital pentru primele analizate, după care s-a decis internarea. S-a spus că ba la Paris, ba aici. Nu, internarea a fost la spitalul de aici (de la Bruxelles) şi era logic să fie aici. Noi beneficiem de un cabinet medical şi orice europarlamentar sau asistent merge la cabinet şi este trimis la medicul specialist dacă are vreo problemă”, a afirmat europarlamentarul, pentru România TV.

Maria Grapini a mai spus că Traian Băsescu ar fi internat la Spitalul Universitar din Bruxelles, unde, la rândul ei, a fost trimisă. „Am avut o căzătură şi am avut nevoie de o radiografie şi pentru alte analize”, a explicat ea.

„Cabinetul nostru de la Parlamentul European ne trimite de regulă la acest spital. Acum nu ştiu dacă tot la Spitalul Universitar. Se spune că este cel mai bun. Nu ştiu dacă acolo a fost trimis domnul Băsescu. Aici există asistenţă foarte bună, în sensul că, pe de o parte, ţi se decontează toate cheltuielile şi nu numai eurodeputaţilor, ci şi tututor funcţionarilor”, a mai menţionat eurodeputatul pentru postul citat.

“Din punctul meu de vedere, RAAPPS se află într-o eroare”

Pe de altă parte, apărătoarea lui Băsescu, avocat Eliza Ene Corbeanu, a amintit și de deciziile SPP, RAAPPS şi ale Administraţiei prezidenţiale de a-i înceta drepturile fostului preşedinte și susține că sunt nelegale. Deocamdată însă, dată fiind situația critică prin care trece fostul președinte al României, nu a vorbit cu acesta despre contestarea încetării drepturilor.

„Pot să vă spun că din punctul meu de vedere RAAPPS se află într-o eroare. A încurcat cauzele de încetare a drepturilor. Aceste drepturi s-au născut la momentul in care a încetat mandatul de preşedinte al României, în 2014. Legea prevede ca aceste drepturi încetează în urma unei condamnări la o pedeapsă cu executare, nu în urma verdictului de colaborator”, a afirmat avocata.

De asemenea, apărătoarea consideră că este „o decizie pripită și nelegală” și decizia SPP de a retrage mașina și paza. Din păcate însă, toate aceste probleme ale lui Băsescu se pot rezolva doar în instanță. Chiar dacă are altă opinie juridică despre efectele deciziei ICCJ, avocatul Gheorghe Piperea a spus și el că evacuarea din casă a familiei Băsescu poate dura ani dacă fostul președinte se va adresa justiție cu o cerere de deschidere a unui proces.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre