Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultimele noutăți despre starea lui Celine Dion. Vedeta a stabilit ce vrea să facă în continuare

Ultimele  noutăți despre starea lui Celine Dion. Vedeta a stabilit ce vrea să facă în continuare
Celine Dion este din ce în ce mai rău, nu își mai poate controla mișcările, dar nu renunță la visuld e a urca din nou pe scenă. Vedeta suferă de Sindromul „persoanei înțepenite”, o afecțiune neurologică rară, ce îi afectează capacitatea de a se mișca. În cazul artistei, boala i-a afectat corzile vocale, deci și capacitatea de a cânta.

În ultimele zile, Claudette, sora divei, a transmis că vedeta a experimentat o pierdere a controlului asupra mușchilor săi, evidențiind o evoluție problematică a acestei afecțiuni. Artista însă are planuri de viitor. În exclusivitate, US Magazine a aflat că Celine Dion nu este încă dispusă să abandoneze lupta. Din contra.

Celine Dion este o luptătoare care intenționează să cânte din nou, în ciuda diagnosticului cu Sindromul „persoanei rigide” care i-a pus pe pauză viața artistică în acest an.

Încă de acum câțiva ani fanii lui Celine Dion erau îngrijorați în legătură cu starea ei. Artista ajunsese numai piele și os în 2021 (Sursa foto: Instagram)

„Céline este o luptătoare. Nu are la fel de mult control asupra mușchilor ca înainte, dar lucrează cu medici și kinetoterapeuți pentru a-și îmbunătăți starea”, a declarat o sursă în exclusivitate pentru US Weekly. „Céline și-a făcut timp să se concentreze asupra sănătății sale, dar intenționează să urce din nou pe scenă odată ce i se va da undă verde de către echipa ei medicală”, a mai arătat aceasta.

Celine Dion a stabilit ce vrea să facă în continuare

În urmă cu un an, Dion a dezvăluit că a fost diagnosticată cu Sindromul „persoanei rigide” – o tulburare neurologică rară care provoacă rigiditate musculară și spasme. Atunci ea a transmis un  videoclip emoționant pe Instagram. „Mă confrunt cu probleme de sănătate de mult timp și mi-a fost foarte greu să fac față acestor provocări și să vorbesc despre toate prin care am trecut”, a împărtășit ea în decembrie 2022.

Starea fizică a lui Celine Dion s-a degradat constant în ultimul an (Sursa foto: Instagram)

La acea vreme, Dion a anunțat că își va amâna turneul mondial Courage până în primăvara anului 2023 din cauza sănătății sale. Turneul a fost anulat oficial în luna mai.

„Îmi pare atât de rău să vă dezamăgesc pe toți încă o dată. Muncesc din greu pentru a-mi reconstrui puterea, dar turneele pot fi foarte dificile chiar și atunci când ești 100% sănătos, a scris Dion pe Instagram. Nu este corect față de voi să amân concertele și, chiar dacă mi se rupe inima, cel mai bine este să anulăm totul acum până când sunt cu adevărat pregătită să fiu din nou pe scenă. Vreau să știți cu toții, că nu renunț… și abia aștept să vă văd din nou!”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

O a doua sursă a dezvăluit că Celine Dion „rămâne pozitivă și optimistă și își face terapia fizică în fiecare zi. Revenirea pe scenă într-o anumită formă este visul ei constant, chiar dacă nu mai poate cânta. Vrea doar să vadă acele fețe strălucitoare”. Revenirea pe scenă „depinde de sănătatea ei și de modul în care se simte. Ea lucrează cu medici și cu alți profesioniști din domeniul medical și speră la un miracol”, a mai arătat sursa.

Cea mai recentă apariție publică

Familia lui Dion continuă să fie alături de ea în mijlocul problemelor sale de sănătate. „Copiii ei au fost stânca ei”, a împărtășit o a treia sursă  în decembrie 2022, adăugând că  „gemenii sunt foarte maturi pentru vârsta lor, iar René-Charles o verifică și o alintă pe mama lui tot timpul”.  Celine Dion are trei fii, pe René-Charles, 22 de ani, și gemenii Nelson și Eddy, 13 ani, cu regretatul ei soț, René Angélil.


Cântăreața a avut o apariție publică rară alături de fiii ei în ultima zi de octombire, la un meci de hochei din Las Vegas luna trecută. După ce a urmărit Vegas Golden Knights învingând echipa din orașul ei natal, Montreal Canadiens, Dion s-a întâlnit cu jucătorii canadieni și cu antrenorul Martin St. Louis în vestiarul echipei.

La începutul acestei săptămâni, sora lui Céline, Claudette Dion, a dezvăluit că vedeta pop „nu are control asupra mușchilor ei” într-un interviu. „Ceea ce mă doare este că ea a fost întotdeauna disciplinată. Întotdeauna a muncit din greu”, a declarat Claudette, în vârstă de 75 de ani, luni, 18 decembrie.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre