Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultima veste despre Florin Piersic nu-i prea bună. Dar speranța există

Ultima veste despre Florin Piersic nu-i prea bună. Dar speranța există
Îndrăgitul actor Florin Piersic este în spital de două săptămâni, iar noile sale probleme de sănătate le dau emoții fanilor și membrilor familiei. Chiar dacă medicii îl supraveghează îndeaproape, starea actorului nu are evoluția dorită. Ba din contra, s-a întâmplat ceva îngrijorător.

Ultimele noutăți din spital despre Florin Piersic nu sunt prea bune: în timpul internării, celebrul actor a contactat o infecție nosocomială. Așa cum știți, Florin Piersic a fost internat inițial la Spitalul Militar din Cluj Napoca, pentru o operație ortopedică. Zilele acestea, după ce s-a constatat infecția, el a fost transferat de urgență la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca. El se află sub stricta supraveghere a medicilor.

Florin Piersic, noutăți îngrijorătoare din spital

În urmă cu două săptămâni, Florin Piersic a fost internat pentru o intervenție chirurgicală la genunchi. Totul trebuia să decurgă simplu și el să se întoarcă acasă recuperat.  Din păcate,  în timpul spitalizării, el a contactat o infecție nosocomială care, se pare, este destul de agresivă.

Florin Piersic a fost transferat marți la Cardiologie

În timpul investigațiilor efectuate de medicii clujeni, aceștia au  constatat că infecția s-a răspândit în corp, ajungând inclusiv la stimulatorul cardiac pe care actor îl are de mai mulți ani. Prin urmare, cunoscutul actor a fost transferat marți la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și internat în secția de cardiologie.

După operație, a contactat o infecție intraspitalicească

Starea de sănătate a îndrăgitului actor este îndeaproape supravegheată de echipa medicală specializată a Institutului. În prezent, acesta urmează un tratament medicamentos pentru a opri răspândirea infecției și pentru a o anihila.

„Este într-o stare stabilă în momentul de față. Se află internat pe secția de Cardiologie din Institutul nostru, sub tratament medicamentos. Dar vreau să subliniez că familia mi-a cerut în mod expres să nu furnizez informații pentru că dorește intimitate și discreție vizavi de starea dumnealui”, au transmis reprezentanții Institutului, conform EVZ.ro.

Nu se știe când va putea reveni pe scenă

Ultimul spectacol în care a jucat Florin piersic a fost pe data de 6 aprilie 2023. Florin Piersic a urcat pe scenă pentru rolul său din spectacolul „Străini în noapte”. Acesta  a împlinit vârsta de 88 de ani pe 27 ianuarie. „Îmi doresc ca oamenii din jurul meu să fie buni, să fie aşa cum doresc eu să fie şi aşa cum îmi doresc mie să fiu până în ultima zi a vieţii mele. Dacă nu mă opreşte cineva pe stradă, sunt bolnav”, susținea actorul.

În condițiile date, îndrăgitul actor va fi nevoit să stea departe de scenă pentru o perioadă mai îndelungată. El ar fi trebuit să joace în spectacolul „Nu întreba câți ani am”, care era programat pentru data de 9 mai. Ținând cont de complicațiile apărute, spectacolul a fost reprogramat.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre