Simona Ionescu / Redactor Șef

Un actor a riscat în fața unei săli pline, punând o întrebare iubitei lui, aflată în public. S-a întâmplat la Timișoara

Un actor a riscat în fața unei săli pline, punând o întrebare iubitei lui, aflată în public. S-a întâmplat la Timișoara
De câteva zile, Teatrul Național din Timișoara s-a redeschis publicului la întreaga capacitate. Fără măști, cu zâmbetele deschise, spectatorii savurează fiecare reprezentație. Nimeni nu se aștepta la ceea ce s-a întâmplat joi seara, la finalul reprezentației.

Tânăra a spus „DA!!” Din toată inima. Tânărul actor al Teatrului Național din Timișoara, Raul Bastean, a trăit intens  momentul și tot a fost copleșit de emoții. Dar i-a ieșit! „Emese, vrei să fii soția mea?” a întrebat acesta după ce a îngenunchiat, pe scenă, în fața iubitei lui.  Întreaga scenă s-a întâmplat în aplauzele publicului din Sala  Mare, care, până în acel moment, vizionase spectacolul.

Acesta a fost finalul neașteptat și surprinzător petrecut pe scena Teatrului Național din Timișoara în seara zilei de joi, 10 martie 2022, în aplauzele de după spectacolul Proștii sub clar de lună, de Teodor Mazilu.

În urmă cu 2 ani, exact în data de 10 martie 2020, începea, oficial, pandemia. La exact doi ani distanță, pe scena Teatrului National din Timișoara, două suflete s-au unit, într-o bucurie colectivă. Aceea că au loc astfel de momente emoționante, într-un timp în care, nu departe de granițele noastre, vedem, zilnic, drame teribile, familii cu sufletul sfâșiat, care se refugiază în alte țări, în timp ce bărbații trebuie să lupte în război să își apere țara. Viața va învinge, umanitatea și iubirea nu pot fi înfrânte.

Cerere în căsătorie în aplauzele publicului din Sala Mare

Raul Bastean are 29 de ani și joacă pe scena Naționalului timișorean din 2011. Era în clasa a XI-a, de liceu, atunci și a fost invitat să facă figurație în Orașul nostru de Thornton Wilder. Apoi, chiar înainte de Bacalaureat a ajuns din nou pe scena din Sala Mare, în „Iată femeia pe care o iubesc”. Acum are la activ peste 10 spectacole. Joacă și în Hamlet, dar și în Proștii sub clar de lună, pentru a da numai câteva exemple.

Raul Bastean și-a descoperit pasiunea pentru teatru prin clasa a VI-a apoi a absolvit Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara, dar și un master. „Nu știu ce aș face dacă nu aș face teatru. Dumnezeu și familia sunt cuvinte-cheie pentru mine și sunt foarte mândru de asta”, mărturisea într-un interviu pentru În bine.

„Ultimii doi ani au însemnat stabilitate în viața mea, Iubire, credință și asta se datorează omului de lângă mine. Astăzi vreau să trec într-o următoarea etapă. Emese, vrei să fii soția mea?”, a spus actorul Raul Bastean, printre emoții, în timp ce și-a ținut de mână viitoarea soție.

Sursa foto: Teatrul Național Timișoara

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre