Smiley a găsit soluția! Iată ce are de gând să facă dacă se mai scumpește benzina. Video

Smiley a găsit soluția! Iată ce are de gând să facă dacă se mai scumpește benzina. Video
Zilele acestea românii au mari emoții, având în vedere că toate se scumpesc. După șocul facturilor, au ajuns să privească cu sufletul la gură scumpirea alimentelor și a carburantului. Vedetele nu sunt nici ele ocolite de stres.

De la începutul anului, în 2022, benzina s-a scumpit cu 2 bani/zi. O vreme, lumea s-a îngrijorat în legătură cu faptul că prețul carburantului a depășit  6 lei, și că ajunge la 7 lei per litru, iar noaptea trecută a ajuns la unele pompe și aproape 10 lei pe litru. Prețurile cresc alarmant pe fondul războiului din Ucraina.

Smiley a pus șaua pe cal și a încălecat

Smiley a găsit soluția. În caz că se scumpește carburantul, va începe să meargă călare. El a distribuit pe Instagram un video amuzant în care le arată fanilor săi că e chiar priceput, ca un haiduc.

Toată lumea îi fredonează piesa „Cai verzi pe pereți”, însă Smiley se descurcă foarte bine și când e vorba de a încăleca un cal.

Smiley e pregătit. Dacă prețul la pompă va exploda, el va alege o cale „mai ecologică” de a circula.

Nu este prima dată când artistul are ocazia să încalece. Echitația e unul din sporturile care, deși le practică rar, îi fac o deosebită plăcere, iar asta se vede din postura sa, perfectă. Acum rămâne de văzut dacă Smiley o va convinge și pe iubita sa, Gina.

Prețul carburanților în România, creștere galopantă

Preţul carburanţilor în România a depăşit în aceste zile pragul de 8 lei pe litru, ceea ce reprezintă un nou record, arată datele analizate de Agerpres pe baza Monitorului Preţurilor la Carburanţi, aplicaţie lansată de Consiliul Concurenţei.

Un litru de benzină premium costă 8,14 lei la benzinăriile OMV din comuna Cornu şi MOL din Buşteni, pe DN 1. Alte benzinării din apropiere comercializează şi ele carburanţii la aproape 8 lei. Motorina premium costă şi ea peste 8 lei la aceleaşi benzinării OMV şi MOL (8,08 lei pe litru). Prețul e foarte aproape de acest prag la Rompetrol, Lukoil şi Petrom.

Majorările de prețuri ale carburanților la stațiile de benzină are loc în contextul în care barilul de petrol pe piaţa europeană a depăşit luni, 130 de lei şi se tranzacţiona, marţi, cu 125 de dolari. Aceste creșteri sunt puse pe seama invadării Ucrainei de către Rusia, astfel că soluția lui Smiley ar putea fi îmbrășișată și de alții. Totodată, autoritățile susțin că prețurile sunt umflate de comercianți în mod nejustificat!

Premierul Nicolae Ciucă a cerut să fie efectuate controale la benzinăriile din țară, iar Ministerul Energiei a declarat că în acest moment nu există probleme cu stocurile de carburanți. Ministrul Virgil Popescu susține că românii nu trebuie să intre în panică și să facă cozi de kilometri la stațiile peco, ceea ce din păcate s-a și întâmplat.

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a precizat ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa personală de Facebook.

Sursa foto /  video: Instagram