Un bucătar cu experiență internațională critică dur MasterChef: „Concurenții sunt jigniți!”

Chef Nicolaie Tomescu, bucătar cu experiență internațională și pasionat de gastronomie fină, a transmis recent critici dure la adresa celor trei jurați ai noului sezon MasterChef, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu.
Originar din Arad și stabilit în Timișoara, dar și cunoscut pentru cariera sa care include colaborări în SUA și Franța și o specializare la Cambridge, Tomescu și-a exprimat nemulțumirea față de modul în care sunt tratați concurenții, în special atunci când aceștia nu au experiență profesională în bucătărie.
„MasterChef m-a dezamăgit total… Poate nu înțeleg eu formatul, poate eu sunt ceva mai înțelegător, dar să ai o atitudine de genul când jurizezi niște farfurii, indiferent de cât de bune sau de proaste sunt, e de neacceptat!”, a comentat Nicolaie Tomescu în mediul online.
Chef-ul a subliniat că, adesea, participanții sunt supuși unor jigniri indirecte și că ar fi nevoie de mai multă empatie.
„Înainte de toate, ține cont de faptul că oamenii înscriși la concurs sunt români care nu au de-a face cu specialitățile din pește și fructe de mare. Nu poți să vii să le dai astfel de ingrediente și apoi să ai niște așteptări ca de la niște bucătari profesioniști. Cu părere de rău, dar nu mă uit la un show culinar, ci la unul de stand-up comedy prost regizat, în care concurenții sunt jigniți indirect!”, a conchis chef Nicolaie Tomescu.
Nemulțumirea sa vine și după un moment tensionat din emisiune, când chef Florin Dumitrescu i-a cerut unui concurent să predea șorțul și să părăsească platoul, acuzându-l că „și-a bătut joc de un homar”. Reacția a fost considerată de unii telespectatori exagerată.
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Eliza Gavrilescu s-a alăturat echipei editoriale Rețete şi Vedete în 2024, aducând cu ea peste un deceniu de experiență în presă. A colaborat și cu site-urile evz.ro și infoactual.ro. De-a lungul carierei, Eliza s-a remarcat prin modul echilibrat în care abordează subiectele, dar și prin seriozitatea și respectul față de public. Profesionalismul și atenția ei pentru corectitudinea informației se regăsesc constant în materialele pe care le semnează.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook