Simona Ionescu / Redactor Șef

Un cântăreț strigă: Nu am intrat în Capitoliu cu „toți acei nebuni”!

Un cântăreț strigă: Nu am intrat în Capitoliu cu „toți acei nebuni”!
Toată planeta a văzut cum susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului. Acum, un cântăreț cunoscut iese în față și strigă că e victima unei confuzii.

Solistul unei trupe britanice, Jay Kay a fost confundat cu una dintre persoanele care au intrat în clădirea Capitoliului, după mitingul pro-Trump. Imaginile cu ce s-a petrecut miercuri, 6 ianuarie 2021, în clădirea unde congresmenii se adunaseră în ședință, au făcut înconjurul lumii.

Artistul confundat cu protestatarul

Jay Kay, membru al trupei Jamiroquai, a fost nevoit joi să dea explicații după ce a fost confundat cu personajul care a intrat în clădirea Capitoliului purtând o ținută ciudată, formată din căciulă de blană și coarne.

„Bună ziua la toată lumea! Unii dintre voi aţi crezut că poate m-aţi văzut la Washington, noaptea trecută, însă nu m-am aflat printre toţi acei nebuni”, a declarat solistul în vârstă de 51 de ani într-un scurt clip, postat pe Twitter.

Pe reţelele de socializare, unii utilizatori s-au amuzat de confuzia făcută.

Jay Kay este cunoscut pentru pasiunea sa pentru pălării dintre cele mai bizare, asemănându-se cu protestatarul surprins în fotografiile făcute în clădirea Capitoliului, care se pare că este membru al mişcării conspirative QAnon, sub pseudonimul „Yellowstone Wolf”, conform Agerpres.

Bărbatul din Capitoliu a fost identificat de presa americană drept Jake Angeli, un militant QAnon care a devenit un simbol datorită înfățișării sale controversate.

„Iubesc acest gen de pălărie, dar nu sunt genul să particip la astfel de întâlniri”, a mai comentat Jay Kay pe Twitter.

Congresul a validat toate voturile din Colegiul Electoral. Joe Biden are voturile necesare pentru a deveni președinte. Alegerea sa a fost confirmată în ședință comună.

Președintele în exercițiu Donald Trump a anunțat că va avea loc „un transfer de mandat pașnic” în 20 ianuarie, ziua în care Joe Biden va fi învestit președinte al SUA.

Fotografie nemaivăzută din interiorul casei familiei Beckham. Cum arată casa lui Victoria și David Beckham

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre