În contextul în care se apropie etape importante ale singularității, Kurzweil crede că nemurirea este realizabilă până în 2030. Predicțiile futuristului sunt întâmpinate cu o doză sănătoasă de scepticism.
Inteligența artificială „vinovată” de conceptul de nemurire
Informaticianul spune că ambele concepte, singularitatea și nemurirea, ar putea necesita o întindere a realității pentru a fi atinse. Potrivit informaticianului, ideea de singularitate reprezintă momentul în care inteligența artificială depășește controlul uman și transformă rapid societatea. Dar Kurzweil crede că un pas crucial în drumul spre o potențială singularitate din 2045 este conceptul de nemurire, posibil atins încă din 2030. Iar ascensiunea rapidă a inteligenței artificiale este cea care va face ca acest lucru să se întâmple.
Nanoboții ne vor repara corpurile la nivel celular
Kurzweil crede că progresul tehnologic și medical va crește până la punctul în care roboții, pe care el îi numește „nanoboți” vor lucra pentru a ne repara corpurile la nivel celular, schimbând bolile și îmbătrânirea datorită muncii continue a know-how-ului robotic.
Adică un pas către nemurire. Promisiunea nemuririi până în 2030 îi entuziasmează în egală măsură pe credincioși și pe critici, dar și pe sceptici.
În 1990, informaticianul a prezis că un computeri va învinge campionii mondiali la șah
Kurzweil are un palmares rezonabil în ceea ce privește previziunile legate de tehnologie: în 1990 a prezis corect că un computer va învinge campionii mondiali de șah până în anul 2000. De asemenea, a prezis creșterea computerelor portabile și a telefoanelor inteligente. Precum și la trecerea la mai multe tehnologii wireless și a prevăzut explozia internetului înainte ca acest lucru să fie evident pentru toată lumea.
În 2010, el și-a revizuit chiar propriile previziuni din urmă cu 20 de ani. Specialistul susține că din cele 147 de predicții pe care le-a făcut în 1990 despre anii care au precedat 2010, 115 s-au dovedit a fi „în întregime corecte”, în timp ce alte 12 au fost în esență corecte și doar trei au fost în întregime greșite.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook