Simona Ionescu / Redactor Șef

Un condiment din bucătărie vă ajută să reînviați culoarea hainelor. Costă doar 2 lei

Un condiment din bucătărie vă ajută să reînviați culoarea hainelor. Costă doar 2 lei
Uitați de substanțele chimice pentru ca hainele să-și recapete culoarea de altădată. Aveți nevoie de un condiment din bucătărie care costă doar 2 lei. Este cel mai tare truc al gospodinelor care-l folosesc.

Dacă aveți nevoie ca hainele să aibă culoarea superbă de odinioară, un truc simplu vă scapă de stres. Nu aveți nevoie decât de ajutorul unui condiment iubit: o frunză de dafin.

Previne decolorarea

Nu există friptură mai gustoasă fără o frunză de dafin, dar nici haine mai frumos colorate. Pentru că acest condiment este cea mai eficientă și ecologică metodă pentru a le reda culoarea de odinioară. Deși funcționarea frunzei de dafin pe țesături nu este pe deplin clară, dar mulți susținători susțin că aceasta poate avea un efect pozitiv asupra culorilor hainelor și poate preveni decolorarea. Frunzele de dafin pot fi folosite în mai multe moduri. Unii pur și simplu le adaugă direct în tamburul mașinii de spălat (ceea ce s-ar putea să nu fie cel mai recomandat), în timp ce alții urmează proceduri mai complexe.

Cum se procedează

Este interesant faptul că, în plus față de frunzele de dafin pentru puteți folosi, de asemenea, sare atunci când spălați haine albe, care este cunoscută pentru capacitatea sa de a elimina petele și de a restabili culoarea albă strălucitoare a hainelor. Nu numai că veți păstra culorile vibrante ale pieselor preferate, dar veți contribui și la o abordare mai ecologică a îngrijirii hainelor. Adăugați aproximativ 10 frunze de dafin într-o oală mai mare.

Înmuiați hainele și lăsați 24 de ore

De ce să puneți dafin în mașina de spălat

Adăugați 4 linguri cu bicarbonat de sodiu. Turnați suficientă apă pentru a acoperi frunzele. Puneți oala pe foc și așteptați ca amestecul să fiarbă. Odată ce a dat în clocot, se fierbe timp de cel puțin 30 de minute, amestecând ocazional. După fierbere, lăsați amestecul să se răcească. Înmuiați hainele albe în amestecul răcit și lăsați-le să stea timp de 24 de ore. După 24 de ore de înmuiere, scoateți hainele din amestec. Spălați-le în mașina de spălat ca de obicei.

Adăugați și bicarbonat și scăpați de pete

Se spune că acest proces este deosebit de eficient pentru hainele albe, deoarece frunzele de dafin conțin uleiuri și substanțe care pot ajuta hainele să își păstreze culoarea și strălucirea. În plus, bicarbonatul de sodiu acționează ca un înălbitor ușor și un îndepărtător de pete. Pentru o albire suplimentară a hainelor albe puteți adăuga și două linguri de sare în mașina de spălat, care ajută, de asemenea, la îndepărtarea petelor și restabilește culoarea albă a hainelor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre