Simona Ionescu / Redactor Șef

Un escroc care a înșelat americani cu peste un milion de dolari a fost prins. Culmea, era viceprimar în Caraș-Severin

Un escroc care a înșelat americani cu peste un milion de dolari a fost prins. Culmea, era viceprimar în Caraș-Severin
Nouă ani a fugit de justiția din SUA, dar tot în țara tuturor posibilităților a ajuns. Își va primi pedeapsa pentru tot ce a făcut.

După ce a tras țepe în America de peste un milion de dolari, păcălind sute de cetățeni americani, viceprimarul PNL a fost extrădat.

Următoarea perioadă va fi grea pentru viceprimarul PNL, Dorin Racu. În această dimineață, anchetatorii din America au venit să-l ia și va fi dus în statul Louisiana, unde va fi judecat de autorități. Bărbatul a fugit timp de nouă ani de justiția din SUA, dar proverbul fuga e sănătoasă, lui nu i s-a potrivit deloc.

Fraudă de un milion de dolari

Viceprimarul a fost reținut de procurorii din Louisiana pentru o fraudă de un milion de dolari, acuzat că alături de alți suspecți, a păcălit sute de cetățeni prin comenzi false, în marea majoritate făcute pe Ebay.

În 2020 a devenit consilier local, apoi viceprimar

Dorin Racu a profitat de o eliberare condiționată înainte de proces, când s-a întors rapid în România și imediat și-a schimbat numele. Fără să-i pese că ar putea fi prins, el a candidat pentru o funcție publică, devenind consilier local și ulterior viceprimar în localitatea Vărădia din Caraș-Severin.

Din nefericire pentru el, tocmai atunci a atras atenția tuturor și s-a aflat că a fost dat în urmărire generală. Interpolul a luat apoi legătura cu poliția din România și viceprimarul a fost reținut la începutul lunii. Astăzi, a fost adus la Aeroportul Henri Coandă și predat procurorilor din America, țară în care va ajunge să fie judecat pentru tot ce a făcut în țara tuturor posibilităților. Potrivit oamenilor legii, Dorin Racu a fost singurul din grupul de infractori care a fost considerat fugar.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre