Simona Ionescu / Redactor Șef

Un matematician avertizează omenirea. „Lumea ar putea fi ștearsă de alegerile a cinci ființe umane”

Un matematician avertizează omenirea. „Lumea ar putea fi ștearsă de alegerile a cinci ființe umane”
Matematicianul Eric Weinstein a dat un avertisment important întregii planete. E posibil să fie distrusă de cinci oameni. Expertul aduce în discuție și cel de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit matematicianului și finanțistului Eric Weinstein războiul din Ucraina a adus lumea mai aproape de un război nuclear decât oricând de la Criza rachetelor din Cuba.

Riscul unui conflict nuclear este „undeva între 1% și 5%”

Potrivit dailystar.co.uk, matematicianul Eric Weinstein menționează că majoritatea oamenilor nu iau amenințarea suficient de în serios, în ciuda faptului că riscul actual al unui conflict nuclear se situează „undeva între 1% și 5%”. „Un lucru pe care l-am învățat este că, dacă șansele nu sunt mai mari de 50%, un procent uriaș din populație crede că este puțin probabil. Ei nu cântăresc împotriva a ceea ce vorbim”, susține acesta.

„Lumea ar putea fi ștearsă de alegerile a cinci ființe umane”

Eric, care a obținut un doctorat la Universitatea Harvard consideră că lumea pe care o cunoaștem riscă să fie „ștearsă de alegerile a ceea ce eu consider a fi cinci ființe umane relativ nedistincte: Putin, Biden, Zelenskyy, Xi și Kim în Coreea de Nord”.  În 2019, Weinstein a sugerat chiar o demonstrație publică a unei bombe cu fuziune, deoarece majoritatea oamenilor nu au înțeles amploarea distrugerilor pe care le pot provoca armele moderne.

Un matematician șochează omenirea cu previziunile sale. Foto: www.dailystar.co.uk

Omenirea a atins un punct de cotitură la mijlocul anilor 1950

„Ceream revenirea la teste nucleare atmosferice rare deasupra solului. Nu cred că în absența lor ființele umane vor face de fapt calculele despre care vorbim”, a declarat el pentru podcasterul Brian Keating. El spune că omenirea a atins un punct de cotitură la mijlocul anilor 1950, când în decurs de câțiva ani am învățat cum să manipulăm secretele atomului și structura ADN-ului.

„Suntem somnambuli spre Armaghedon”

„Aceste inovații au făcut ca oamenii să fie capabili de propria lor extincție, prin simpla manipulare a unei puteri pe care nu știm cum să o controlăm. Deși acest lucru a dus la unele preocupări pe termen scurt cu privire la amenințarea anihilării nucleare, majoritatea oamenilor din zilele noastre s-au lăsat distrași de ritmul accelerat al vieții moderne. Nimeni nu mai este atent. Suntem somnambuli spre Armaghedon”, a spus el.

„Ordinea celui de-al Doilea Război Mondial s-a rupt acum”

„Purtăm cele mai irelevante discuții”, a adăugat academicianul, adăugând că oamenii văd războiul din Ucraina ca pe o telenovelă și nu ca pe o amenințare la adresa sfârșitului lumii, „atâta timp cât arată ca o luptă din casă în casă și atâta timp cât Zelenskyy este telegenic”.

Specialistul e de părere că războiul din Ucraina este ceva mult mai mortal decât sugerează rapoartele mass-media. „Ordinea celui de-al Doilea Război Mondial s-a rupt acum. Invazia Ucrainei de către Rusia este fără precedent în secolul XXI. Lucrul care ținea totul laolaltă s-a rupt acum și trăim ceva care seamănă cu Criza rachetelor din Cuba”, menționează finanțistul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre