Simona Ionescu / Redactor Șef

Un medic rezident de 28 de ani s-a sinucis cu ce avea la îndemână

Un medic rezident de 28 de ani s-a sinucis cu ce avea la îndemână
Un medic rezident din Timișoara a murit. Era anestezist și a fost găsit fără suflare chiar de mama sa, acasă. Tânărul se pare că a decis să își ia viața.

Alarma s-a dat seara trecută, când femeia, disperată, a sunat la 112. „La data de 4 aprilie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie și-a găsit băiatul de 28 de ani decedat în casă. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în care se efectuează verificări pentru stabilirea cauzei decesului”, au informat reprezentanții Poliției Timiș.

Un medic rezident de 28 de ani s-a sinucis

Vlad M. urma să împlinească 28 de ani în luna iunie. El era rezident în cadrul Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Județean „Pius Brânzeu” Timișoara.

Un medic rezident de 28 de ani s-a sinucis

„Medicul rezident a lucrat cu pacienții cu COVID-19 o bună perioadă de timp. În ultimele zile revenise în secția ATI. „Am fost informați în această dimineață de faptul că acesta a fost găsit decedat în locuința sa. Necropsia va stabili ce anume s-a întâmplat. Colectivul SCJUPBT își exprimă regretul față de aceasta tragedie nemărginită”, a transmis conducerea unității medicale.

Șeful clinicii, dr. Dorel Săndesc crede că stresul din ultima perioadă ar putea fi vinovat de cele întâmplate. De mai bine de un an medicii lucrează în condiții de stres și oboseală maxime. Iar cei mai slabi de înger, cum era și rezidentul, cedează. Se pare că tânărul și-a injectat substanțe care se folosesc în secțiile de ATI. Doar testele medicilor legiști vor putea spune cu exactitate despre ce substanțe este vorba.

Proiect pilot de măsurare a nivelului de stres în rândul medicilor

La un alt spital din Timișoara a fost demarat un proiect pilot  de evaluare a epuizării fizice și a stresului profesional în rândul cadrelor medicale. Se întâmplă la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara. Proiectul a fost realizat pe un eșantion de aproape 250 de angajați ai unității sanitare. Studiul a demonstrat că 56,37% dintre angajații Spitalului Victor Babeș au un nivel mediu sau ridicat de burnout.

Sursa foto: Facebook

Sclava Isaura, telenovela-fenomen. I-a schimbat viața actriței Lucelia Santos

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre