Sclava Isaura, telenovela-fenomen. I-a schimbat viața actriței Lucelia Santos

Sclava Isaura, telenovela-fenomen. I-a schimbat viața actriței Lucelia Santos
Sclava Isaura golea străzile din România. Era prima telenovelă latino-americană transmisă în România, în anul 1992. Un serial cu 100 de episoade pline de intrigi și romantism. Telenovela i-a schimba viața actriței Lucelia Santos.

Sclava Isaura a fost un fenomen nu numai în România, ci pe tot globul. A rămas cel mai bine vândut produs de televiziune al tuturor timpurilor, o performanță ce nu a mai fost atinsă.

Sclava Isaura, telenovela-fenomen

Sclava Isaura a avut un succes uriaș, greu de egalat. Acum sunt telenovele pe aproape toate posturile, dar în 1992, când a apărut în țara noastră era prima telenovelă latino-americană transmisă în România.

Serialul era o adaptare a romanului omonim al scriitorului Bernardo Guimaraes și a avut 100 de episoade. Era povestea unei sclave care încearcă să scape de stăpânul ei, Leoncio Almeida.

Fiică a unei sclave, tânăra Isaura este la rândul ei sclavă și trăiește la o fermă în Campos do Goitacazes. Era tratată ca o fiică de Ester, stăpâna ei, dar ca o roabă de Comandorul Almeida, soțul Esterei.

Fiică a unei sclave, tânăra Isaura este la rândul ei sclavă

Prima iubire a Isaurei moare într-un incendiu provocat de Leoncio, fiul Comandorului, un individ fără scrupule, obsedat de ea. După mai multe încercări, Isaura îl cunoaște pe Alvaro, un aboliționist alături de care își găsește fericirea.

În Brazilia telenovela a fost lansată în octombrie 1976, în același an în care a fost produsă. Producția a fost difuzată în 80 de țări din toată lumea. A avut succes uriaș în China, Africa și în statele foste comuniste din estul Europei, printre care și România.

“Sclava Isaura” a fost și prima telenovelă difuzată în URSS, între 1988 și 1989. Până și un SUA și Marea Britanie povestea sclavei Isaura a impresionat milioane de oameni.

Ce mai face sclava Isaura? Telenovela i-a schimba viața actriței Lucelia Santos

Lucelia Santos va împlini în luna mai 64 de ani

Actrița braziliană Lucelia Santos avea 19 ani când a jucat în ”Sclava Isaura”. Frumoasă și cu un zâmbet superb, actrița a cucerit inimile celor care urmăreau serialul.

Lucelia Santos va împlini în luna mai 64 de ani. Este foarte populară în țara sa și continuă să mențină legătura cu fanii săi prin intermediul rețelelor de socializare.

Succesul sclavei i-a schimbat radical viața. A divorțat de soțul său după doar patru ani de mariaj, iar din 1986 nu s-a mai implicat în nici o relație serioasă. Își dedică  timpul fiului său, Pedro, actor foarte bine cotat în Brazilia, care anul trecut a făcut-o bunică.

Actrița spune că se află în perfect echilibru de când practică budismul și yoga. După ce a renunțat la actorie, aceasta s-a dedicat scrisului, scenariile sale fiind foarte bine primite de public. De asemenea, este regizor și producător.

La puțin timp  după ce a fost difuzată telenovela ”Sclava Isaura”, actrița braziliană s-a săturat de imaginea de fată cuminte. Lucelia Santos a pozat de două ori goală în Playboy, prima oară în 1980. Revista cu ea pe copertă s-a vândut extrem de bine, iar actrița a început să primească și alt gen de roluri, mai controversate.


Coco Chanel, o viață de poveste. A plecat din mânăstire și a schimbat lumea

Al Pacino și femeile care i-au marcat viața