Simona Ionescu / Redactor Șef

Un nou ciclon în România. A făcut ravagii în nordul țării

Un nou ciclon în România. A făcut ravagii în nordul țării
Fenomenele meteo sunt tot mai violente și mai dese, peste tot în lume. Ne uitam cu groază la televizor la cicloanele și tornadele din America. Iată, că acum am ajuns să le vedem și în România. Fac pagube uriașe.

Anul acesta a fost cu recorduri de vreme severă în România, ca niciodată în timp atât de scurt. Ne-au lovit cicloane din Marea Neagră, din Mediterana, tornade, grindină și ploi torențiale. Un ciclon a lovit nordul țării și a transformat în bețe o pădure de pe 14 hectare.

Un ciclon a lovit nordul țării și a transformat în bețe o pădure de pe 14 hectare

Un nou ciclon în România. A făcut ravagii în nordul țării

Un ciclon a pus la pământ o pădure din Bucovina. Mai exact, în zona Poiana Micului, pe o culme dinspre localitatea Vama, din județul Suceava. Acolo, mii de arbori au fost smulşi din pământ în timp ce alţii au fost rupţi chiar și la un metru deasupra pământului.

Fenomenul meteo a fost catalogat de specialiști ca fiind un ciclon format local în apropiere de Gura Humorului, scrie evz.ro.

Potrivit autorităţilor, fenomenul extrem de neobişnuit a distrus în masă 14 hectare de pădure veche de aproximativ 60 de ani. Mii de copaci au fost pur şi simplu smulşi din rădăcină.

Silvicultorii au estimat pagubele la 4.500 de metri cubi de masă lemnoasă, dar inventarierea este în curs.

Toate elementele indică formarea unui ciclon,  a precizat Bogdan Horia, șeful Biroului Fond Forestier din cadrul Direcției Silvice Suceava pentru monitorulsv.ro.

Fenomenul meteorologic este extrem de rar

Bogdan Horia a mai spus că într-o asemenea pădure de amestec foarte stabilă doar un vânt foarte puternic ar fi putut face aşa ceva.

”Am delimitat perimetrele afectate și se fac demersurile legale pentru punerea în valoare, conform regulamentului de vânzare a masei lemnoase”, a completat Bogdan Horia.

Teribila dezlănţuire a naturii a fost înregistrată joi seara ( 8 iulie), când a fost smuls şi acoperișul unui bloc din comuna Șcheia, situată la marginea municipiului Suceava.


Furtuni și ploi torențiale din această seară. Europa a fost măturată de tornade, grindină și ploi biblice

Omul de la Meteo cel mai îndrăgit: ”Am avut 800 de grame la naștere, cât o lingură eram”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre