Simona Ionescu / Redactor Șef

Un pensionar din Ilfov a câștigat marele premiu: pensia pe un an și o mașină

Un pensionar din Ilfov a câștigat marele premiu: pensia pe un an și o mașină
Un pensionar din județul Ilfov a câștigat pensia pe un an și o mașină. De profesie economist,  el a străbătut întreaga hartă a României cu ajutorul unui bagaj solid de cunoștințe de cultură generală.

A venit cu o mașină și a plecat cu două, plus un cec de 22.000 de lei. „Simt că mi-am realizat un vis! Am venit aici ca să ajung cât mai sus. N-am crezut, dar uite că am ajuns!”, a spus marele câștigător al concursului prezentat de Virgil Ianțu, „Câștigă România!”, de la TVR 2.

Un pensionar din Ilfov a câștigat marele premiu la „Câștigă România!”

Emoții în ediția de marți, 5 ianuarie, în cel de-al șaptelea sezon al concursului de cultură generală „Câștigă România!”. După zece ediții consecutive în care a ieșit învingător, timp în care a adunat și cea mai mare sumă de bani de până acum la „Câștigă România!”, Corneliu Negru, un pensionar din județul Ilfov, a primit Marele Premiu.

Cu un total de 22.000 de lei şi la volanul unui autoturism, concurentul spune că încă nu-i vine să creadă că visul său s-a împlinit.

„Cultura te face mult mai puternic decât crezi!” declară învingătorul care a câştigat zece ediţii consecutive, dar a adunat și cea mai mare sumă de bani de până acum.

A venit cu o mașină și a plecat cu două

„Simt că mi-am realizat un vis! Am venit aici ca să ajung cât mai sus. N-am crezut, dar uite că am ajuns! Mă uit la emisiune de la primul sezon. Nu am pierdut niciun episod. Ce n-am putut să văd în direct, am văzut fie în reluare, fie pe Youtube. Pentru mine a însemnat să-mi testez limitele. Nu credeam că o să ajung atât de sus, dar, cu puțin noroc, cu puțină cultură și cu mai multă stăpânire de sine, iată că am ajuns tocmai în vârf. În urma participării, am ajuns la concluzia că într-adevăr cultura te face mult mai puternic decât crezi!”, a mărturisit Corneliu Negru.

Cu seriozitate, tenacitate și o bună pregătire, Corneliu Negru, de profesie economist, a străbătut întreaga hartă a României cu ajutorul unui bagaj solid de cunoștințe de cultură generală. El a avut de înfruntat doi adversari puternici, dar a răspuns corect întrebărilor puse de Virgil Ianțu și o întrebare din istorie i-a adus trofeul celui de-al șaptelea sezon „Câștigă România!”.

„Câștigă România!” se bucură de mare popularitate şi a fost remarcat şi la nivel internațional. Concursul de cultură generală difuzat de TVR 2 a primit de două ori premiul TV Mania pentru „Cea mai bună emisiune concurs” și a fost selecționat atât la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union), cât și în finala „International Format Awards 2018”, la secțiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiție internațională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.


Dan Negru din nou în topuri. Acum, doar pe locul 2

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre